06 veljače 2022

mala stvar za mene a velika za čovečanstvo

naizgled čudan naslov ali samo naizgled!
naime sjeo sam da napišem blog i primetio da su mi nokti porasli preko milimetra, na šta nisam navikao zbog prirode posla - ne zbog toga što se plašim da će mi upasti sanitarna inspekcija pa mi poput krajm istražitelja zagrebati ispod, nego što mi ne deluje privlačno da pod noktima nosim nečije dlake iz obrva ili mitisere.
tako da sad moram otići u onu drugu prostoriju gde svira internet radio i tamo potkresat noktiće jer je ionako prerano za vanjski aerobik obzirom da se danas ne ide na posao.
to ću računati kao zagrevanje, mislim za blog a ne za trčanje.

evo me nakon 10 minuta, niste dugo čekali.
inače jutros sam prvo izguglao kako se prijavljuju pogrešne lokacije na google mapsima pa sam onda po sećanju zaređao da ubijam diljem županije, prvo sam prijavio ili što ovi moderni kažu reportovao dve lažne crkve roknute samo onako po nekim sokacima na periferiji, kaže valjevska crkva, jes buraz to crkva kao i ti što si pop, jedino ako ti je ker pop pa si mu tagovao kućicu, a našao sam i jednu maliciozno postavljenu oznaku usred šume na 30km odavde gde je neko napisao urgentni centar beograd, verovatno mu je delovala smešna mogućnost da neko ukuca u navigaciju i završi u šumi sa babom u infarktu na zadnjem sedištu, meni je to delovalo malo manje smešno pa sam i to prijavio ali ne kao pogrešna lokacija ili nepostojeći objekt već kao prevara/zlonamerna oznaka.

što se sporta tiče, ili kako to nazvati u trećem dobu, juče sam dodao još jedan dan u nizu pa sam sada "vezao" 11+12+11km što sam nekada mogao i u jednom danu i to verovatno i većim prosekom, haha. omiljeni krug mi je bio 36km u kojima je bilo isto uspona kao na plitvicama s tim što je taj krug bio 7km kraći od plitvica koje su tih godina imale okruglo 43km, dakle bile su skoro 20% duže (36x1.2=43.2) za istu visinsku razliku, peace of cake.

juče sam lupio neki brdski tempo ili hronometar jer sam imao malo vremena, neki su se najavili da kupe neki stari nameštaj kojeg se rešavamo pa sam morao da se vratim u smog brže no što sam priželjkivao.
2km biciklom do periferije, 2km ravnjikavog trčanja, 4km uspona, i 5km strčavanja nazad u grad. zanimljivo je da sam na tom usponu imao 20'13'' dok je trenutni KOM na stravi 19'30'', to mi je baš onako prijatno iznenađenje jer sam prvih 1.5km trčao kroz gust smog i tek zadnjih 2.1km kroz svež fin zrak, plus u dukserici i helankama što mi baš i nije povezano sa brzim trčanjem. fali mi +5-2+5 što znači +5 tjedana iole ozviljnijeg treninga -2 kilograma bespotrebne mase +5 stupnjeva celzija da bih na trčanje mogao u šorcu i tanjem dresu, i taj će segment opet biti moj kao što je uostalom i bio kad god sam imao stravu, nekad sam tukao tuda i 18 minuta (3.66km, 241m up) a po naslovu segmenta malim slovima vidim da sam ga nekad davno ja i napravio, sa nekog starog profila.

Nema komentara:

Objavi komentar