24 veljače 2022

ovo nije linoleum, ovo je topli pod

tako je rekla prodavačica a imalo mi je isti značaj kao nije šija nego vrat i nije tempo nego juriš.
jutros sam preklečao par sati mereći i isecajući taj pod, uz dosta geometrije, srećom sam imao desetku iz iste.
naime ta prostorija je iz neke nadgradnje čudnih majstora još čudnijih ideja, pa je tako severni zid dugačak 370, južni 360, što na bi bio veliki problem da su ostali uglovi pravi osim jednog, ALI, istočni zid je 394 dok je zapadni 391cm, i u barem dva ugla postoji završetak u obliku polumeseca kao da je jedan od zidova trbušast, da ne kažem konkavan.
na taj problem se nadovezao drugi da uopšte nigde u ovolikom dvorištu nemamo 4x4 metra ravnog prostora, trava ne dolazi u obzir, obližnji parking je prljav, a u svakoj sobi postoji po jedan orman ili nešto što nema gde da se pomeri i tako smo završili sa sobom u kojoj može da se raščisti 450x330 ili prostorom ispred garaže istih dimenzija.


onda sam virtuelno podelio taj pod na dva dela, jedan 200 i drugi 170cm širine, izmerio sve preostale stranice i dijagonale, i onda smo sve to preslikali na pola po pola tog linoleuma.
(btw najbolji linoleum koji sam ikada kupio je bio onaj za letnjikovac i poreklom iz italije je naravno morao da se zove marmoleum pošto navodno ima neke nijanse mermera, koje nema)
trebalo je na kraju još sve to opseći i preneti u prostoriju koja se renovira, i odoše dva sata klečanja.
obično se uvek negde na pola posla setim kako to treba slikati, sada još uz ove društ. mreže postane zanimljivo kada ti iskoči podsećanje pa za pet godina kažeš jao gle na današnji dan smo merili onaj frankenštajnski šalabaster od krivoleuma.
sada pak stešnjen između posla (srećom na poslu nema posla pa mogu da masiram kolena) i sanitarnog pregleda koji su premestili sa jutra na popodne (kakve to veze ima sa koronom živo me zanima) pa treba smisliti neki juriš za posle užine, koji bi se završio oko 15:30, ili ostaviti activitije za posle toga, negde oko 16, hmm, to mi se manje svidŽa.

treba i da odem da vratim ovaj honor watch a lola nek se drnda sa svojim huvejem još koji dan, mada ću joj preporučiti da ga nosi na desnoj ruci, a na levoj svoj suunto jer njega ne moram da spajam na kompjuter, on se sync automatski. sad se setih da u nekoj fijoci stoji i Polar narukvica, treba je staviti na punjač ako joj baterija nije večno umrla nakon par godina nekorišćenja, još jedan hmm. štaviše trebalo bi to prodati, to bi bilo najbolje ali nisam te sreće.

ne rekoh juče da sam imao dve vožnje od kojih sam prvu snimio samo do jednog podvožnjaka punog vode i blata, tu sam stisnuo pause da mi ne uđe u prosek i zaboravio da otpustim i tako sam od celih 35km snimio samo 6km do prvog semafora :-/
što znači da sam uz onaj juriš popodne nakupio 50-ak km, to već nije bačen dan.
ne bih ni išao dvaput nego me iznerviralo sunce koje se pojavilo nakon sivog dana sa čak malo kapljucanja i jakim vetrom, prosto mi je trebala neka topla nadoknada.

Nema komentara:

Objavi komentar