26 siječnja 2023

prolećni sajam tenkova u Ukrajini

čitam vesti o tome kako će ovaj poslati one tenkove a onaj će poslati one druge, a jedni su dobri zbog ovoga a drugi su poznati po onome, i ništa drugo od tog Sajma ne očekujem nego da cela planeta polako posmatra koji će biti bolji od kojeg, pa da natenane naruče taj koji im najviše odgovara.

naravno teren za sajam će donirati Ukrajina poput onog čiče Maksa Jašgura koji je ustupio njivu za potrebe Vudstoka i nakon toga je valjda nikada više nije propisno očistio od đubreta.
a posetioci oba sajma su mogli da uživaju u spektaklu, jedino što je tada sve moralo uživo a danas možeš i virtuelno iz fotelje, lepo čisto i kulturno.

završetak će biti poput onog vica kada je pred kraj rata uBosni Mujo uhvatio zlatnu ribicu pa joj rekao daj sredi ove mape nekako da nama najviše pripadne a ribica rekla joj Mujo to je puno teško za jednu ribicu, daj zameni pitanje matere ti. pa on reče ajde onda da mi Fata bude najlepša na svetu, a ribica pogleda Fatu pa reče rezignirano - e jbg, ipak daj da pogledam te mape.

a sajam tenkova poput onih planova treninga za napredne rekreativce, oćeš po Ovom ili po Onom, puno kilometara velika baza pa pomalo od svega ili samo strateško bang for the buck treniranje za ljude koji imaju neki drugi život osim trčanja ili bicikle, pa prilagođeno brdskim vozačima ili sprinterima, odnosno juniorima ili veteranima, ma čitava šuma mogućnosti.

sećam se kad smo bili na onom podugačkom bici seminaru od kojeg više nemam pojma gde mi je diploma sa olimpijskim pečatom, pa je tu bilo teorije bukvalno viljuškarom da je donosiš kući, i na kraju svega jedan reprezentativac reče MA RIZIČNO JE TO.
on se celog života držao na pola između starog ruskog tri-dana-cepaš-jedan-dan-odmaraš, i starog italijanskog sendvič-u-džep-i-200 kilometara-30-prosek pa su mu ovo došla španska sela, to valjda nešto znači ali ne znam šta, evo tek pred kraj života idem guglat kako izgledaju španska sela:


ništa posebno, samo sam ubo u mapse negde dole ispod madrida, no zumirajući malo više našao sam neku zanimljivu vinariju, ne znam zašto ovako obrađuju zemlju u krug, valjda da bi traktor terali spiralno umesto napred-nazad, hmm ima logike a ima i psihodelije.



Nema komentara:

Objavi komentar