24 travnja 2023

nit u leru nit u drugoj

međuBlog na temu maratona je kombinacija dana Maratona i današnjeg, i poprilično je nebulozan iz raznih razloga.
ukratkije od ukratkog, imao sam dve vožnje, jutarnju jako laganu 19km pre posla, išao sam da nešto nađem*
druga je bila već pred sumrak, posle posla, ta je bila 21km mtb-om do kraja ravnog puta nizvodno, i nazad, e to sam vrteo kao kada smo ozbiljno trenirali cestovni biciklizam i onda jednom nedeljno okrećeš pedale jako brzo a pritisak i nije toliko bitan, uglavnom nije prejak, jer tako popravljaš tehniku pedaliranja.
a obzirom da nisam ni mogao ništa drugo, onda rekoh ajd barem ovo.
nešto tipa centrifuga delle gambe.

e sad, ovo prvo što sam išao da nađem, to je mesto gde je poginuo doktor iz hitne, naš poznanik koji me je puno puta "opravljao" i kasnije postao i kućni prijatelj, i od kojeg smo uzimali i med jer je imao pčele na brdu iznad grada.
kažu da je izgubio kontrolu i udario u nešto na bankini.
bio više nego ozbiljan čovek, umeren, smiren, član gss-a, dakle totalna misterija i nepoznanica zašto mu se tako nešto moglo dogoditi.

e sad unazad, to sam saznao dok sam juče u autu skrolao vesti, a vesti sam skrolao iz kombinacije dokolice i nervoze jer sam sat vremena na dva različita telefona pokušao da sinhronizujem sat i nije mi uspelo.
pa sam razdvajao sat i opet ga povezivao na bluetooth, pa sam deinstalirao garmin connect i opet instalirao, pa sam gasio sat i palio, da bi se na kraju ispostavilo da je verovatno garmin server bio zagušen i da zato ništa nije radilo.
u settings piše da je sat connected, u garmin app piše da nije, i tako u krug.
izgubio sat vremena života na gluposti.
i usput saznao za taj smrtni slučaj.

*pa sam odmah jutros zapucao da nađem to mesto ne bi li mi bilo iole jasnije zašto se i šta moglo dogoditi i tek onda mi ništa nije bilo jasno.



Nema komentara:

Objavi komentar