01 prosinca 2015

letu milje letu kilometri

biće da sam optrčao oko Zemlje. nisam razmišljao o tome nikad, no vidim danas u ovom Excel dokumentu koji vodim, da u koloni Kilometraža piše jedno ispod drugog
"noge 38441 km
patike 38441km"
naime kad god ukucam recimo kao za jutros 15km u dan nedelja prvi decembar, ja pored patika u kojima sam trčao povećam broj kilometraže za 15. i uvek imam te dve cifre "sravnjene", kao proveru. zbog toga mi na dnu spiska tavori tuce bačenih patika jer se i njihova km-aža računa u totalu za zadnjih 10 godina.

e sad, pre nego što smo zvanično "počeli da trčimo pred kraj 2003-će, nekoliko godina ranije smo zimi trčali u okviru zimskih priprema, a najviše negde '95-'96-te kada smo na bici pripremama na Kopaoniku trčali kao mazge. svakodnevnih 6km u cik zore smo računali samo kao futing, a pičilo se do Pančićevog vrha milion puta, dok smo nas dvoje izvan programa reprezentacije par puta išli u sopstvenoj režiji skroz do podnožja planine pa nazad uzbrdo. tada sam prvi put sjebao ahilovu, haha!

uglavnom u tih par godina smo sigurno pretrčali dovoljno da bih dopunio do 40,000 km, odnosno 40 miliona metara :-P
u teoriji, sve to imam u sveskama, i mogao bih da prepišem, ili bar da pokušam da prebacim takođe u excel, pa da imam najTotalniji zbir svog trčanja. ali onda bi trebalo i svo ono igranje fudbala kad sam bio klinac, plus trčanje na fizičkom. u srednjoj nas je čak profesor jednom vodio na brdo pa smo pravili krugove oko poznatog spomenika Stevanu Filipoviću...

eh da, i u vojsci sam trčao u čizmama onih 1500m pred zakletvu, sećam se da sam od par stotina guštera bio 4-ti ukupno iza neka 3 atletičara, mada do tada nisam ništa trenirao - bio sam najobičniji rokerčić u ižvrljanom prsluku od teksasa, koji doduše ne silazi sa bicikle čak ni noću kad ide do/od diska.

elem da skratim, jutros ponovih nove Brooks patike, uopšte ne deluju onoliko teške koliko vaga pokazuje, možda se ipak nisam zeznuo što sam ih kupio. naime polovina razloga za put u Crikvenicu je bila da na štandu kupim novi Launch sa 40% popusta, no model je toliko uzan da mi fali bar 5mm širine u prednjem delu stopala, a dužina 44.5 mi je bila skroz ok. pa uzeh Glycerin 13, malo za utehu a malo da se častim što sam preživeo maraton.

kad javim ovima iz ARK Fruška Gora da sam u novembru pretrčao 514 km, ima ostatak trkača da napravi grupu na fejsu "Svi Mi Koji Tražimo Da Se Sale Doživotno Diskvalifikuje". jer kad bi neko drugi toliko prijavio, ja bih prvi rekao da se malo zabrojao. no evo, već sam rekao, još mesec dana pa odoh u penziju, pre nego što dočekam slične kritike, kao neki pre mene.

evo slike novih patika kad su imale pređenih jedva 30 metara, od štanda bruksa do šetališta ispred bine.


Nema komentara:

Objavi komentar