06 veljače 2018

dva izleta

evo kako je izgledao jučerašnji krajnji deo izleta do brane, iz koje su ispustili dosta vode čekajući otapanje snega i priliv novih kubnih kilometara:



ovaj krak izgleda kao neki minijaturni limski kanal, i obzirom da je teren takav i da je jezero uglavljeno među brdima, oblik mu je poprilično zrakast i ovakvih zavučenih rukavaca ima nekoliko. u jednom sam prošlog proleća brao šumske jagodice, a u ovom sam zimus/proletos pocepao trenerku i patike :-)


nakon toga sam jutros nastavio sa obilaskom radova u okolini pa sam sa najvećom od pasa iskoristio jutarnji mraz, doduše samo -1°, da se ne ublatnjavim previše i pogledam kako teče izmeštanje korita kolubare na toku ispod grada.



rekao bi čovek da živim u nekoj totalnoj vukojjjjjj od države gde se tek naseljava pučanstvo i prave se putevi, ograđuju reke, krče stepe za pravljenje naselja za prve doseljenike...

nakon toga sam se opet vratio takozvanom Treniranju. nešto razmišljam, ipak ima istine u izreci da je lako onima što rano polude pa im ceo život prođe bez briga. do juče sam se držao dalje od tempo trčanja jer ono otvrdnjava vene i povećava rizik za povišeni tlak u kasnijim danima života i samo te džabe umara jer možeš istim tim putevima i lagano proći. a eto samo par dana kasnije sam prvo u nedelju omlatio ravnih 21km a danas 15km po brdu i nazad.



zvuči lepo kad polar kaže da ovakav trening poboljšava snagu na dotičnim brzinama. odmah pomisliš da ćeš sledeći put biti duplo brži i lepši. uzgred budi rečeno lični na ovom krugu mi je 1h04 a obično sam ga trčao u varijantama od 14.6-14.7km i to lakonski računao kao ~15km, a danas sam ga sporednim uličicama naduvao do 14.9km i svršio za 1h11. dakle nepunih 10% sporije od životnog špica forme. ako je verovati proporciji kao konceptu, to bi značilo da sam u formi za maraton ispod 3h07' što mi iskreno rečeno više zvuči kao predizborno obećanje nekog političara nego kao podatak vezan za sportove izdržljivosti. posebno imajući u vidu da sam se nakon onih 10 dana biciklizma vratio na težine 67-68kg a taman sam tokom januara bio ustalio oko 66kg. nikad od paradajza šargarepica, šmrc.

Nema komentara:

Objavi komentar