26 veljače 2018

Jova

Ko zna ko je bio taj neki lepi Jova koji je sve radio iz više pokušaja i sebi obezbedio mesto u povijesti po uzrečici da se nešto radi Jovo nanovo. Elem kako prođe jedan vikend sve oči se okrenu Sledećem, i onda njemu postane neprijatno jer svi u njega gledaju, i povećaju se šanse da će i taj Sledeći nešto zasrati. Na ovom mestu scenarija, iz ordinacije proviri sestra i vikne SLEDEĆI! A on proguta knedlu. Valjda se to u psihologiji zove projekcija, kada svoje gutanje knedle elegantno prepustim nekom drugom. Bolje zvuči kad se neko drugi muči.

Nakon jučerašnjeg Treninga (opa bato) sam danas bio u nekom leru. Nije ni to loše, kad si obavio neki posao pa imaš dan lufta dok ti sledeći zadatak ne skoči za vrat. Sve one priče o planiranju i savršenoj taktici su naravno pale u vodu. Sto puta sam pomenuo patike za sneg, i dva para salomonki koje sam čvrsto rešio da nosim ove zime jer su preteške za leto, ali ne.

Napao me je kompulzivni vrag da moram što pre sa Drugim parom "noosa 10" sustići Prvi par i tako sam nakon jučerašnjeg smrzavanja (21km) na -3° danas to ponovio na -6° (18km). Kao u umetničkom klizanju, disciplina "Sportski parovi, obavezan program". S tim da sam danas uleteo u puno veći sneg i u puno više brda na sporednim putevima. Stopala su preživela a razlika između patika se smanjila na samo 75km, jeeeee!!! Što bi rekli u vojsci, sitno sitno. U naletu ludila možda čak neki od narednih dana odem i 2x na trčanje, samo da što pre smaknem tu razliku od 75km. A ne ide mi se sutra baš neka turbo Dužina, evo zašto.

Za naredni vikend postoji više opcija.
Subota - Veliko Gradište (na Dunavu) - 21km i 5km
Nedelja - Niš - zimski maraton - 21km i 42km (20-40 krugova u gradskom parku)
Nedelja - Poreč - poslednje kolo Istarske zimske lige - 7100m

Deluje da će prvi od svega da otpadne upravo maraton u Nišu, koji mi je bio savršena prilika da napravim Dužinu u društvu i sa redovnim okrepama. Ali, moram narednih dana puno da trčim zbog pomenutog ludila da jedne patike stignu druge i onda mi se verovatno neće trčati baš MARATON!? No ako prognoza odluči da je Istra opet predaleko kao i ovog vikenda, može da se desi da trčim maraton iako mi se ne trči. Tek je ponedeljak a napetost je već blizu tačke ključanja.

Nema komentara:

Objavi komentar