07 veljače 2018

jare i pare


Mogao sam da se popnem i na 1045m nadmorske (greškom sam upisao 1100) ali to tada nisam znao. Video sam užasne sive oblake, duvao je jak vetar, bilo je najavljeno pogoršanje vremena sa kišom, a biciklom baš i nije isto kao kad sa planine treba da se vratiš autom. Bolje 800m nadmorske u ruci nego kofa vode po glavi.

Tada sam i uključio Stravu da bih snimio povratak (plava linija) a do gore sam se popeo glavnim putem (žuta linija) bez ikakvog snimanja jer sam krenuo sa baterijom telefona na 23%. Niko nije savršen. Barem tako uporno ponavljaju ovi što svakog dana ponešto zaseru.

No nisam se "samo" vratio nego sam izveo jedan zaokret prvi put u životu. Naime ovim "rezervnim" pravcem sam uvek išao uzbrdo, jer ima nešto makadama a ja vozim MTB opremljen za asfalt sa ćelavim gumama ili polu-kramponkama naduvanim na 4 bara. A to je kao što znamo nešto što baš i nije u ljubavi sa kamenjarima i blatom. No isplati se. Sa kramponkama bih uštedeo desetak minuta na par kritičnih spustova po par km, ali bih zato na ostalih asfaltnih 65km izgubio puno više.

Pitanje je koliko bih zaista "leteo" na tih par nizbrdica da sam imao i najbolji MTB na svetu jer su mi obe klavikule još podosta rovite i 90% svake noći još uvek spavam na leđima a svaki eksperiment na boku ili stomaku se završi buđenjem u oštrim bolovima.

Tako sam dobio priliku da posmatram jezero sa praktično svih strana. Napravio sam ukupno 20-ak fotografija jer sam nosio telefon u onoj korpici na ramu bicikle umesto druge flašice. U drugoj korpici sam sav presrećan doneo pola litra planinske izvorske vode da popijem(o) kod kuće, no dok sam raspakovao stvari Lola je tu vodu prosula kučićima u činiju.

Sve u svemu, ipak uspešno iskorišćen dan. Za sad dobro ide i ovo šaranje bicikla/trčanje jer se osećam relativno odmoran i motivisan i za jedno i za drugo. Tako je bilo i prvih nekoliko godina mojih maratonskih početaka, i sve je štimalo odlično. Onda sam krenuo da trčim kao lud misleći da ću bogznakako eksplodirati u rezultatima, a samo sam eksplodirao, bez rezultata. Rezultati na maratonima su se vratili tek nakon što sam par godina demonstrativno jurcao biciklom i bojkotovao trčanje. Pa ti budi pametan.

Nema komentara:

Objavi komentar