27 veljače 2018

a šta da radim

Celo prepodne sam čistio sneg (kuća-poso-kuća) a sunce je znatno pomoglo da zaleđeni sloj do zemlje malo "otpusti". Računam da na trčanje mogu i kasnije, dok se na svim putevima ukaže asfalt celom širinom. Nakon lopatanja sam skuvao puding i preko njega rastopio čokoladu, danas samo zdrava hrana! Napao sam ga dok je vruć i jeo sve dok graške znoja nisu krenule da mi izbijaju po čelu. 
- OD OVOGA ĆU IZLEČITI PREHLADU! 
oduševljeno rekoh Loli, a ona će zbunjeno 
- Ali ti nisi ni bio prehlađen? 
- Gle stvarno!!!

Sad kad sam izlečio prehladu koju nisam ni imao, mogu da počnem da prizivam sledeću. Prvo ću na trčanje po ovom suncu koje spoljnjih -4°C čini gotovo prolećnim, u odnosu na oblake i vetar zbog kojeg je zadnjih nekoliko dana sneg padao pod oštrim uglovima. Prognoza me zavitlava baš kao i prethodne nedelje. Prvo je dan-dva bila optimistična, da bi od srede krenula katastrofalno ka najgorem. Evo subote i vremena na Srebrnom Jezeru gde će biti Half i trka na 5km:


Moj plan je bio više nego prost: prijave za 5km su na licu mesta i besplatne. To otvara dve i po mogućnosti 1) da otrčim trku od 5km pa da nakon malo odmora krenem u susret polumaratoncima i onda u pravoj grupi otrčim još nekoliko brzih kilometara prema (njihovom) kraju trke 2) da na tački okreta (2.5km) produžim za polumaratoncima i otrčim trening Half sa startnim brojem od trke na 5km, koga briga, mogu pred 21km da skrenem sa staze 100m pre cilja i izbegnem eventualne zabune u cilju.

To sve sam nešto razmatrao jer sam proteklog vikenda podrazumevao Umag u koji nismo otišli. Sada mi se zbog ovog usranog vremena ne putuje kroz Srbiju i jedino mi se ide u Poreč (nedelja). Tu je uključen samo sat vremena do Šapca i još malo iza dok ne izađemo na autoput, a posle toga je sve stotinu puta lakše. Neuporedivo je manja gužva i naravno sve je ravno pa ne postoji ni mogućnost da zaglaviš iza nekog optimiste u tegljaču sa poluprikolicom poprečenom i ukopanom u pedalj snega u nekoj serpentini.

Fora je što će se ove prognoze promeniti još 6 puta u naredna 3 dana, a ja ću usput napisati pratećih 6 blogova koji ničemu ne služe.

Nema komentara:

Objavi komentar