16 travnja 2018

isto a bolje

Iz vikenda u vikend se osećam sve bolje, no rezultati su isti! Nadam sa da ću jednom uspeti sebi to da objasnim. Ispalo je da sam jučerašnjih 10km trčao u par sekundi gore dole od Holjevke koja je bila pre mesec i po, i onda mi zvuči krajnje nelogično da se nisam ništa popravio od kraja zime do evo početka proleća. Ok, Holjevka je bila po asfaltu i zadnjih par stotina metara po snegu, a jučerašnji cener je bio po asfaltu/betonu/zemlji/makadamu/travi a osim nekoliko oštrih okreta imali smo i par stepenika. Tako da se može reći da je staza realno bila sporija za 2x10 sekundi nego ona u Zagrebu. S druge strane pak, toplo vreme mi više odgovara ILI BAREM JA TAKO POGREŠNO MISLIM, pa sam očekivao da mi noge budu puno lakše na +20 nego na +3. Myth busted!

Tako smo neopaženo iz četvrtsezone zima/proleće prešli u polusezonu proleće/leto, a od prethodnih 10 vikenda samo smo jedan proveli kući dok je ostalih 9 prošlo u putovanjima i utrkivanju. Zabavno, nema šta:

0) šid treking liga 32km
1) osijek 13km + japetić 10km
2) brtonigla 11km + ivančica 10km
3) holjevka 10km
4) ns kamenica kros 10.5km
5) kruševac 10.5km
6) novi sad 10.5km
7) jagodina 21km
8) osijek 21km
9) bečej 10km

Sve češće zavirujem u kalendar po više nedelja unapred, da ne bih "zinuo više nego što mogu da progutam" jer neke trke zahtevaju prenapornu logistiku i izvedbu, a zaista nema prevelikog smisla više se premoriti od silnih pakovanja i putovanja nego od same trke. Planovi za 1. maj još nisu spremni pa se osećam kao seoski celebrity koji na jedinom semaforu u varošici turira Tomos automatik a da još nije odlučio da li će kad se upali zeleno otići pravo levo ili desno. 

Ovom rečenicom sam želeo da kažem da bi mi recimo varijanta Rijeke za sledeći vikend verovatno eliminisala svaku šansu za neko iole duže putovanje za onaj prvomajski, pa se preračunavam koliko u zbiru mogu da podnesem u autu u narednih 15 dana. Iz te perspektive mi je puno logičnije da za 5-6 dana otrčim bilo šta u Beogradu i sačuvam leđa za Požegu (29.04.) ili Kalnik (01.05.), ili eventualno za hmm, half Zrinski(h)?

Samo se nadam da će dotle Lolu proći išijas pa će i ona moći da vozi bar deo puta


1 komentar:

  1. Sjeti se ako si već zaboravio. "Isto" je nakon nekog vremena zapravo "bolje" J.. i ja to svaki dan zaboravim ali tu su utrke da me podsjete.

    OdgovoriIzbriši