27 travnja 2018

u zadnji čas

Evo petak je kasno popodne, nakon gomiletine treninga sam se jedan dan odmarao što je uračunalo dve šetnje po sat vremena i jednu laganu bici vožnju od dva sata. Ništa od stvari nisam spakovao a to što nisam 100% siguran gde ćemo ići ionako ništa ne menja - moram spakovati jedne iste stvari.

Početna i default-na ideja je bila da ćemo trčati trku u Požegi, predivan "brz" trening jer se staza spušta nekih ~100m nadmorske na ~15km dužine. No pojavio se jedan crv, ne mogu reći problem. A to je da smo tamo već bili dva puta, 2016 i 2017. I sad gledam ovaj polumaraton u Čakovcu pa mi dođe zanimljiviji. No ne radi se samo o tome da li bih trčao 15 naspram 21km, nego je problem puno veći. Tačnije dva problema:

Požega je na manje od 300km odavde a Čakovec je na 500 i nešto.
1) na toliko duži put se mora ići autoputem pa to znatno poskupljuje prevoz
2) ako sa trke od 15km još i mogu u auto pa kući 4-5 sati vožnje (nedelja uveče), nakon polumaratona mi je 5-6 sati puno teže za noge leđa i guzu
2a) ubrzano putovanje (autoputem) dodaje i barem sat čekanja na granici
1+2=3) dakle nakon Čakovca bi valjalo negde prespavati pa se vraćati u ponedeljak
1+2+3=4) ponedeljak nam je radni dan pa gubimo od posla, ostavljamo radnju sa 1/3 osoblja itd
5) još jedno spavanje udvostručuje troškove, kao što i autoput košta skoro koliko i benzin, pa se dobiju "dva dupla troška"

E sad, da li se to isplati zbog promene i malo drukčije trke, ne znam. Forsirao sam i Novi Sad 2X i Beograd i Bečej Kruševac Jagodinu samo zbog toga da neko duže putovanje ostavimo "tamo za proleće" a sad su mi se dopala ta kratka brza putovanja i sve drugo mi je odjednom predugačko i prenaporno.

PROTIV dužeg putovanja dakle imam čitav repertoar razloga, dok su argumenti ZA Čakovec šarenoliki. Recimo, ima medalja po kategorijama. Ako se već trkaš, bolje je biti na proglašenju, zar ne? Drugo, sve ovo što sam trčao zadnjih par meseci je bilo ili kraće od polumaratona, ili su polumaratoni bili valoviti. Nemam nijedan ravan brz Half ove godine, a već imam dva ispod sat i po. Ne bi bilo loše imati nekakav rezultat "crno na belo", pa šta košta da košta. Koliko dobar mora biti neki Razlog, da bi bio DOVOLJAN?

Nema komentara:

Objavi komentar