28 travnja 2018

dani odmora

petak je prošao odmarajuće a subota neočekivano. prvo sam mislio da sam se probudio umoran i ukočen. onda otišao da prošetam pse, i sebe uz njih. sa najvećom sam išao uz reku kroz rosnu travu do kolena, učinak po čarape i patike bi bio isti kao i direktno kroz korito kolubare da smo gazili.

zatim sam upregao najmanjeg i krenuo uz drugu reku. bilo mi je neobično da sa one "divlje" strane vidim policiju na asfaltu prekoputa, rekoh možda je neko kulturno-umetničko dešavanje. kad smo prešli mostić i okrenuli nazad, naišla je žena koju poznajem sa klinkom u atletskoj opremi.

- ŠTA, DANAS JE TRKA????
- Da, u 10h je start poletaraca!

bilo je 9h30, ja trk sa kučetom 2km do kuće, presvlačenje, trk na start, rekoh neće valjda biti glavna trka pre 10h30...

kad sam dojurio na prijave tek je počinjala prva dečija trka pa su mi fino uvalili štopericu da merim vremena prvim troje u svakoj kategoriji. umesto još malo zagrevanja sam odstajao pola sata na suncu.

e onda su krenula dečija proglašenja pa sam shvatio da imam čitav sat do 12h kada je predviđen start glavne trke na 3km. opet sam otrčao istih 2.5km do kuće već mrtav gladan, pojeo jedan twix i bananu i uzeo traku za puls koju prvi put nisam stigao da dograbim.

ovaj put sam, ne lezi vraže, seo na poniku i odvezao se na start. jerbo nakon trke uzvodno valja mi strčati ista 3km nazad do starta, pa bar da uštedim 2x2.5km od/do kuće. još nekoliko ubrzanja po 50-60m i osećaj sreće jer na samoj liniji starta imamo veliko drvo i dosta hladovine za razgibavanje.

naravno sa starta sam ostao skoro zadnji i onda u svakih 50m prestizao po dvoje da bih na pola staze došao na 5. mesto iza grupice juniora koji su bili 100m ispred i držali solidan ritam. u cilju sam imao okruglih 10 minuta no staza nije 3km nego možda 2.7, sat mi je u torbi a ja žurim da ovo napišem dok ne uđem u roming. uglavnom obzirom da je cela trka uzvodno sa oštrim kupserom pred kraj, mislim da sam otrčao odličan tempo trening.

Nema komentara:

Objavi komentar