24 prosinca 2020

dan odmora, možda, ne

 imam dva uknjiženja za danas, jedno pravo i jedno lažno:
prvi nazovi trening je bio ujutru, tu lokalnim puteljcima do jednog jezerceta i nazad u grad. 
nisam mogao da nosim helanke ni trofrtaljke jer sam usput svraćao u poštu pa sam uzeo trenerku. 


onda sam nakon toga poskidao sve sa sebe osim jelte trenerke jer mi se nije baš trčalo u gaćama, čuj trčalo, trčkaralo, jedva sam i 9 na sat prosek napravio.
mnogo mi se sviđa ova nakaradna slika, ispao sam trtast iako sam izgubio par kilograma od jeseni, ispala mi je majica pocepana jer se na ramenu nešto presijava, e dobro jedino se vidi da sam spor jer sam bio spor, mogao sam za ovakav prosek i da se šetkam.


no sve to je bilo najobičnije eksperimentisanje "koliko mogu mrc noge da izdrže", i priprema za dan odmora, kontam da sam ja jedini koji se zagreva za dan odmora...
nakon pola posla tj prve smene smo seli u auto i odjurili tu par desetina km ka planinama, odakle sam osmislio malu turističku ekskurziju kanjonom jedne rečice koja je preko godine uglavnom suva, pa zato i nosi ime Sušica.

(treba je razlikovati od Suvaje koja nije na isti način suva nego je ponornica pa ispod površine toka stalno prolazi voda koja nizvodno čini tok reke Gradac, a samo kada se prepuni taj podzemni prolaz onda i Suvaja dobije površinski tok, plus stiže sa skroz druge strane sveta)


zašto sam rekao da je ovo bilo lažno uknjiženje?
pa zato što smo možda samo nekoliko km trčali a sve ostalo smo naravno preplaninarili, obzirom da po ovim stenčugama veličine šporeta teško može baš da se trči a da ne polomiš barem pola raspoloživih koščica.

koga briga, ujutru sam dodao 12km na strava čelindž a popodne 20km, tako da sam uprkos jučerašnjem žrtvovanju lepog dana u korist bicikle, ipak uspeo da održim korak na rang listama oba čelindža (distance, i endurance) za decembar
sada mi naime fali samo 23km do top100 što je zaista mačiji kašalj ako se zainatiš
ostaje jedino pitanje da li ću da se inatim, hmm

Nema komentara:

Objavi komentar