02 prosinca 2020

nepravedna borba

Evo ovako stoje stvari, što se tiče Čelindža:
trenutno je za TOP50 na listi potrebno 56km,
a da uđeš u TOP100 treba imati pretrčanih 50km.
Dakle 28 odnosno 25 dnevno.
Kao nešto pamtim da je prethodnih godina u decembru i/ili januaru nekako trebalo oko 23km po danu, da bi se skrasio tu negde na prvoj (prvih 50) ili drugoj strani (100) rang liste.
Možda sam nešto i pobrkao, mrzi me sad da kotrljam kroz prethodne čelindže.
Ustvari ne mrzi me, ajd.
Odoh da pogledam barem za novembar, to mi je "blizu".
...
...
...
Nigde nisam našao link na prethodne čelindže pa sam u address baru stisnuo na decembarski i samo prepravio DEC(ember) u NOV i voila' evo liste.
Bogme sam se nešto zajebunio.
50-ti je imao 883km i to u samo 30 dana, dakle 29.4km, a 100-ti je imao 777 što znači 25.9km dnevno.
Očigledno je da ljudi kupuju sve bolje patike :-)
Dobro, decembar je malo teži za trčanje, nama na severnoj polulopti je "više hladno" nego u novembru, a onima na južnoj je "više pretoplo" jer im dolazi špic leta.

No dakle to je što je, nakon jučerašnjih 14+14 i jutrošnjih 10km imam 27 (fali koji metar očigledno) i to mi je trenutno dosta za 492. mesto, s tim da se kao i uvek sve neprestano preklapa, u americi je tek svanuo drugi dan meseca a u australiji i japanu će još malo ponoć i počeće treći decembar, tako da uglavnom nemaš pojma kada prestaje a kada se završava ta transformacija kokoške u jaje u pile u kokošku.
Evo Ja ću da budem jaje a oni nek se dogovore za ostatak ekipe.

(zašto ova slika kao ilustracija?
jer je crtao neki antifizičar, prizma ništa ne prelama, ceo spektar kroz nju prođe kao krdo preko potoka!)


1)
Ono na šta vas upozoravam je količina manijaka oko nas :-)
Ako samo na Stravi ima 100 ludaka koji pretrče više od 777km mesečno, koliko li ih ima koji nisu na Stravi?
Olakšavajuća okolnost je da među ovih 100 ima barem 20 ili 30 onih koji neću da kažem "varaju" ali recimo idu na pet pešačenja po 6km dnevno i to sve loguju na kamaru, a na tih 100 ima barem 5 koji zaista varaju pa snimaju i na stravu i na garmina i na suunto pa istovare isti fajl tri puta i nakupe kilometara kao šaše.

2)
Ovih koji *nisu* na Stravi sam se setio dvaput u dva dana, evo malopre je Kum Dule iz Šida (u čijem smo klubu vozili godinama) podelio priču o čoveku koji je biciklom išao od Šida do Pekinga, a juče sam u jednoj planinarskoj grupi video priču od druga iz trčanja (Milan je bio drugi na Mojstirskom maratonu one godine kada sam ja pobedio) o nekoj duševno poremećenoj ženi koja je "otišla da prošeta" pa se vratila posle tri hiljade kilometara.
Nema tog Ajfona čija bi baterija držala par meseci, a u to vreme nije bilo ni Garmina sa solarnim punjenjem, tako da čisto sumnjam da su ti ultraški izleti završili na Stravi.
Što je naravno prilika nama koji smo prepuni gadget-a, da se proslavimo ;-)

2a)
A evo i ovog najnovijeg upravo popularnog na mrežama, u produžecima. 
Ne menjaj ženu, nego prijavi neku ultricu :-D 


Nema komentara:

Objavi komentar