13 prosinca 2020

jučerašnje sutra

Sada mi deluje nemoguće da sam juče na jubilaran datum 12-12-20-20 zaboravio da tim brojevima nađem neko vudu značenje ali eto dogodilo se. Ko ne plati 12-og platiće na ćupriji ali ja neću ništa nadoknađivati, za sve je kriv Strš Ljuti Krš koji mi je podario inspiraciju da zaboravim na sve ostalo. 

(iskočila mi je reklama za bicikl bez viljuške, točak se okreće preko nekog kuglagera u jednoj tački, a fora je da su tokom tih pola minuta stalno protrčavali ljudi u suprotnom smeru)


Juče je mogao da bude jedan baš onako super dan ali nije bio, nego je svoju superičnost prebacio na sutra, to jest Danas. Nakon jutarnjeg trčanja sam onako sav euforičan odstupio od uobičajene Čelindž Satnice i otišao da nešto poslujemu radnji, pa je jedan posao povukao drugi a taj drugi se iskomplikovao jer se nešto slomilo i eto belaja, sat-dva bonusa za leđa i dok trepneš već je bilo kasno popodne što u ovim kratkim danima znači samo sat do mraka.

Nakon ručka mi se kao jedina mogućnost ukazala ona da pokušam da otpešačim negde iznad grada, i sa mrakom okrenem nazad i strčim kući, no za tih sat i po i nekih 10km mi se zaista nije toliko maltretiralo jer sam dovoljno pametan valjda, da bih znao da će mi to samo uništiti sledeći dan.

(evo i nekog kenijca koji trči brže od ovog špekastog manekena na bicikli)


Nisam bio dovoljno naložen da sad idem po gradu da trčim kružiće dok namaknem na 40, koga boli uvo za takve gluposti. Ionako odavno nisam trčao nešto mnogo odjednom, pa je i ovih 3+ sata verovatno bila više nego dovoljna dužina.

Odavde će lako biti i 40 i 42 i 50, naročito kada noge budu odmorne, jer ipak stalno u nekom kutu sećanja čuvam tu napomenu da sam juče odmarao SAMO POPODNE a ne celodnevno, a i onih 15.5km ujutru sa nekoliko km tempa su bili daleko od odmora ili "laganog dana".


Naravno da niko na Stravi ne gleda kada je završio Čelindž koji se zvao endurance 300km, to je samo izgovor da se do kraja meseca nastavi mlaćenje po kilometrima. Ja sam sa 307km završio na 161. mestu što bi nakon još 13 i još 13 dana nekog tamo 29.12. bilo 921km, i još dva dana do kraja meseca/godine nekih 50-ak km (kao i prosek) i dakle ovim ritmom bih stigao negde do 970km u decembru.

S tim da se kod mene naravno ništa ne zna, od svega mogu da se predomislim i domislim nekoliko puta, kao i uvek presudiće inspiracija i par skroz slučajnih okolnosti.
Baš me zanima kako će da izgleda sutrašnje trčanje, jer nekih 13+14 dnevno su jedno a 36 su skroz drugo i nemam pojma šta će noge ujutru reći.

PS
zaboravio sam i na PROLJEĆE, 13-OG U DECEMBRU
podsetila me jedna književnica ili kako to zovu u HR, spisateljica
a ni o tome neću sutra, 14-og

Nema komentara:

Objavi komentar