06 prosinca 2020

nije svaki dan petak

 tako smo govorili u osnovnoj školi, kada ti se nešto posreći pa idući put omaneš, onda ti drugovi sole pamet i rugaju ti se NIJE SVAKI DAN PETAK.
e pa tako i meni, naravno da nije svaki dan bio petak ali mi je i petak bio dovoljan ono kad sam izbio na 28. mesto od svih ovozemaljskih STRAVičnih trkača pa sam na par dana skroz batalio trčanje da bih izvukao neku novu motivaciju, mislim, ZDRAVIJU motivaciju.
jer nema ništa opasnije od toga kada si tako visoko plasiran, izgubiti se u ambicijama i manijakalno se baciti na ono ajmo u top20, ajmo u top15, ajmo u top10, to mu dođe isto kao i ostali poremećaji tipa ajmo na 40 kila, ajmo na 30 kila, previše sam debela.
ili ono imam dve hiljade ploča/značaka/salveta ajmo na pet hiljada.
sve je to isti užas.
zato kažem zdravija motivacija, treba se malo i igrati.


nakon dva dana putovanja, korona turizma, biciklizma i ekspedicionizma, srozao sam se čak i izvan prvih hiljadu a ko zna šta će biti do sutra ujutru jer treba da prođe još čitavih pola dana.
prvih 100 uopšte nisu daleko, vrte se oko 170+km, dakle ja sam sa ovih sto i nešto recimo upravo prošao Sremsku Mitrovicu a oni su oko Spačve.
i još uvek idu manje od 30 dnevno, dakle to je norma za top 100, treba gađati 900km u decembru a to mi ionako zvuči previše obzirom da sam evo do sada trčao samo 4 dana a 2 nisam uopšte.
no svakako će mi sve do kraja meseca biti zanimljivo pratiti to naizmenično šetanje kroz plasman gore pa dole.
tačnije, biće mi zanimljivo pratiti brojke ali mi neće biti baš toliko zanimljivo osvajati te brojke na terenu obzirom kakav je užas od vremena prognoziran za naredne dane.
al dobro, polako...


nakon jučerašnjih 3h19' sa ~900m uspona i današnjih 4h09' sa ~1000m uspona oba puta na čeličnom mtb oldtajmeru od 15kg, kontam da bi noge trebale da mi budu poprilično samlevene sutra no ipak ću pokušati da uhvatim bilo kakav ritam sa povratkom u stvaranje Zimske Baze pa ću verovatno nešto otruptati.
koliko i kako, nemam pojma, bumo vidli.
garmin mi ionako već danima gunđa da mi je treniranje "unproductive" ne shvatajući da druge ambicije ni nemam, pih.
za kraj jedna današnja slika sa tri ženske,
ja stojim na Jelici, Lola je u serpentini, a u daljini je Golija



Nema komentara:

Objavi komentar