29 studenoga 2023

dođoh videh proslavih

pa kaže:

"Vježbanje najmanje 30 minuta tri puta tjedno može biti jednako učinkovito kao Viagra i slični lijekovi u poboljšanju funkcije erekcije. Studija, objavljena ovog mjeseca u časopisu The Journal of Sexual Medicine, pokazala je da aerobne aktivnosti poput hodanja ili vožnje bicikla poboljšavaju funkciju erekcije kod muškaraca, bez obzira na tjelesnu težinu, opće zdravlje ili upotrebu lijekova. Liječnici već dugo znaju da je funkcija erekcije povezana s kardiovaskularnim zdravljem, ali postoji ograničena visokokvalitetna evidencija o utjecaju vježbanja..."

eto objašnjenja zašto sam onomad imao 72 sata neprekidne erekcije, verovatno sam previše šetao i vozio biciklu. mada me nije nešto ni brinulo, rekoh ako ne smeta meni, ne bi trebalo ni drugima. doduše već sam pomislio da će mi zauvek tako ostati pa će morati za 90 godina da prepravljaju kovčeg i da me sahrane sa nekakvom piramidom na sredini, koja bi kroz zemlju štrčala iznad površine.

na Dan Republike sam imao dva bum tras događaja, javio je majstor da je gotov auto koji sad izgleda kao nov, i jutros sam istrčao lep trening.

1) još od kupovine je bila malo kriva ta šina branika i sada je nakon sudara stavljena nova 
2) takođe taj levi far je bio ispravan ali sam ja nekom prilikom klepio u stub od kapije tu u kući jer sam zaboravio da povučem ručnu pa je auto malo tucnuo i okrnjio ga, doduše zalio sam super-lepkom pa nije ulazila voda i nije korodiralo, a i 
3) branik je bio malo krpljen u domaćoj radinosti, ja sam ga uvezao onim vezicama i prešpricao sprejom pa se ništa nije poznavalo, ali kako da kažem nije ni on bio NOV plus je stalno stajao nakriv zbog te krive šine
123) i sada je sve to pod konac kao na novom autu, sve zahvaljujući jer nam se neko zabio baš na to mesto gde nam je najviše trebalo

odmah ujutru sam otišao na trčanje tu u školsko dvorište odmah preko ulice, jer je bilo odvratno vreme, tmurno sa kapljucanjem i kasnije jakim vetrom i samo +5, pa sam hteo tempić pa sam se predomislio na fartlekić i na kraju trčao ubrzanja, no umesto 3-u-1 je radije ispalo 0-u-3 jer nisam siguran ni da li je sat grešio ili sam ja imao neki poremećeni osećaj ritma.

uglavnom 10km za 44 minuta kroz ubrzanja na pravčiću i usporavanja kroz krivinicu, išao sam krajnjom stazom koja bi trebala da ima nekih 260-270m pa zato ne kažem pravac i krivina.
jutros mi ze predviđanje trke na 10km sat rekao 45'30'' a nakon ovog minut i po bržeg treninga mi je pomerio na 44'30'' što je možda i istina, jer bih sutra verovatno bio umorniji nego danas pa nema smisla da se nešto durim iako opet imam osećaj da me ponižava :-)

Nema komentara:

Objavi komentar