24 rujna 2018

kolekcija jesen zima

Kad sam već odlučio da trčim po kiši i pozdravim ovo ledeno doba, rekoh da usput isprobam i čvarak popularno nazvan akciona kamera. Trčanje s kacigom mi se učinilo malo retardirano pa sam žrtvovao najstariji kačket koji je ionako odvojen za kantu. Odlično je poslužio, s tim da sam sa unutrašnje strane postolja kamerice morao da nalepim neki dodatak da se previše ne klati. Reciklirao sam sveže bačenu flašicu od šampona i opkrojio je prema idealnoj meri, tojest svojoj glavi



Još da sam na kameru ugradio brisače, sve ovo bi možda i imalo smisla 



Trčanje je prošlo tako kako je prošlo, da li sam kaskao zbog kamere razmišljajući da li će se klatiti, ili zbog nezainteresovanosti da "treniram" već da uživam u izletu-eksperimentu, napravio sam jadan prosek no tim sam više ponosan! Evo objasniću za par redova...

Naime događalo mi se tako i onih godina kada sam trenirao (samo) biciklizam. Odem na neki jak trening, napravim turbo prosek na recimo 25km ili 2x5km, i onda se prezadovoljan vraćam kući onako ležerno rolajući pedalama. Stigne me neki klinac na mtb-u pa mi krene lupati kontre a ja pored njega počnem da pričam i usput se sprijateljimo pri 25 km/h. Što je pri 44 km/h praktično nemoguće, to nisu brzine na kojima se sklapaju prijateljstva, naprotiv ;-)

Slično tome, zadovoljan onom čudnom trkom u subotu kada sam prespavao prvu trećinu, razbuđivao se tokom druge i poludeo tokom treće, ovih dana gotovo sigurno neću imati nikakav nagon za jurišanjem. Trčkaram, odmaram se, uživam. Danas kamerica, sutra ko zna šta. Prekosutra opet kamerica najverovatnije, jer sam više nego nestrpljiv da snimim par filmića na težim trailovima, što uzbrdo što nizbrdo.

Od novosti imam jedino to da sam ceo dan u šoku od ove promene vremena i osećam se kao da je napolju -40 a ne +10. Što je nakon nekoliko dana od +25 skoro isto, barem moja koža tako misli. Svejedno me čeka još jedno trčanje predveče i pozdravljam ovo razvedravanje koje je yr.no najavio, kao najmerodavnija svetska internet prognoziraonica. Bogumi ga otkucah bez greške, izgleda da se onaj potreščić mozgića polako sanira. Ili je trebalo p(rogn)ozornica hmmmm?

Nema komentara:

Objavi komentar