29 siječnja 2017

25-30

čak i da postoji neki pouzdan način za pretvaranje trenažera u spoljne kilometre, čisto sumnjam da bih mu verovao. najbolje Ja znam kako sam vozio, koliko brzo okretao, koliko zahtevan prenos, i koliko je to otprilike u kilometrima na ravnom asfaltu. tako sam juče upisao 25km, a danas 30km. sat vremena sam vrteo Tempić, povremeno lagano, a 7-8 puta sam zavrteo po 30s JAKO na velikoj šajbni. nisu baš neki vajni Intervali, ali eto. kažu da nije loše prodrmusati intenzitet s vremena na vreme.

opet me mrzelo da prenosim mini-liniju u sobu pa sam stavio slušalice. pritisnuo ih jednom od onih odvratnih ljigavih buff-marama koje nam daju na maratonima. sačuvaj me bože tog modnog detalja, kad pokušaš da ga koristiš kao znojnicu. kao plastičnu kesu da sam turio na glavu, tolika je mogućnost upijanja onih materijala. ili da sam vezao žensku čarapu :-)

prognozom još uvek možeš da obrišeš dupe, barem onom čuvenom yr norveškom. uporno najavljuju sunčanih +3° za narednih nekoliko dana, i tako već deset dana unazad. slaba vajda od toga, nakon jučerašnjih -6 danas smo stigli do -5 i to je sve. obzirom da je bilo maglovito, može da se kaže MINUS PET U HLADU :-D

sad sam našao neku drugu prognozu koja kaže da je trenutno -6 kao što i jeste, e po njoj ćemo da se načekamo još 3-4 dana do prvog plusa. a već smo premašili 33 dana otkako je poslednji put jutarnja bila u plusu. kučići su se već uveliko navikli na lizanje leda i snega jer se sva voda napolju zaledi preko noći. blago njima, nit upale grla nit virusi, ništa. trče dva sata goli i bosi po snegu i ledu i opet ništa, mi pocrkamo i držimo se za leđa a oni pitaju kad ćemo opet.

pojavila se još jedna trka, polu- i maraton u Jagodini, 09. aprila. ako ništa drugo isplati se zbog zoo vrta, nismo tamo bili ihaaajjj, možda i desetak godina, a dobiješ ulaznicu u paketu. na prvom mestu BIG pohvala za organizatora što je omogućio prijave i uplate na dan trke, iako ne garantuju majicu. obzirom da se uplate primaju do kraja marta dotle bi ionako svako trebao da zna da li mu se ide na maraton ili ne, ipak je to samo 9 dana unapred.

nešto računam sad, poštarina je valjda 25 dinara za uplate do 1000 odnosno 2.5% (isto) za veće uplate, plus nekakvo rukovanje uplatnicom (?) u istom iznosu, dakle za nas dvoje je poštarina nekih 130 dinara. za trku od 500-tinak ljudi, samo PTT mazne nekih 300 evra, nije ni to malo!

Nema komentara:

Objavi komentar