26 siječnja 2017

9

ove godine sam imao samo jedno "normalno" trčanje, valjda 4-og januara, nekih 6km tempa, i nakon toga sve nekakva vucaranja i kilavljenja. i evo danas drugog "normalnog" trčanja u 2017-oj. nisam imao nikakvu ideju a i bolje je što nisam jer je jedna ulica u snegu i ledu druga u bljuzgi a treća "samo" u vodi. tako da bi se svaka ideja ionako raspala usput.

prvih par km lagano, zatim po periferiji 2+2km tempića, pa opet upao u kolotrage od leda jedno kilometar, i najzad po vlažnom asfaltu posred ulice ignorišući gnevne vozače otrčao zadnji 1.5km kroz promene otprilike 100m jako ubrzanje 50m u odmarajućem usporavanju i tako u krug.

drugima je verovatno 5'/km smešan prosek ali meni je to odlično za zimu. sećam se kad nam je trener govorio da je svakodnevni 30 prosek super na bicikli jer to znači da ćeš na trkama bez problema držati 40, a tako je i bilo. slično i na trčanju taj odnos 3:4 znači da ako iz dana u dan držiš 6'/km to na trkama ispadne 4'30"/km pa eto upravo tako sam i trenirao prošle zime i cele sezone tim brzinama trčao polu- i maratone.

dakle nema razloga za paniku.
nakon jutrošnja 3km pešačenja i 3km trčkaranja sa dobermankom, ovih podnevnih 9km nije strašno loše za tempić u sintetičkom džemperu :-)

Nema komentara:

Objavi komentar