13 svibnja 2022

lagano u propast

pa imam dve-tri stvari da saopštim.
dan odmora ili recimo_odmora je prošao uspešno, nisam se skuvao na vrućini jer sam vozikao lagano i usput plakao jer me bole noge od onog sumanutog nizbrdo trčanja prilikom povratka s planine, sreća u nesreći je da barem nisam ništa iskrenuo ni slomio.
dan odmora se završio trijumfalno jer mi je drugar pronašao broj za maraton u nedelju.
velika potražnja je za "brojem viška" na 21km a niko nije lud da trči maraton po ovoj vrućini i naravno da sam bio naivan ako sam očekivao da ću bolje proći.
garmin mi je čestitao što sam se aklimatizovao na vrućinu i to celih 13%, alo burazeru rekoh a gde je ostatak???
još možda i najglavnija stvar iliti stavka iz ovog saopštenja je da sam nemajući pojma šta me čeka, načisto upropastio noge u četvrtak.
ovaj osećaj u kvadri(cepsi)ma je poput onog kada nespreman istrčiš neki brdski maraton pa te posle toga nekoliko dana bole noge tojest svi završeci mišića.
onako kad stegneš nogu kao na slici iz anatomije, sva mesta na obe butine gde se završava onaj nabubreni deo mišića, tu je bol i mali kao grčić.
znači užas.
koliko će to da se popravi do nedelje, veliko je pitanje ali neki trag će garantovano ostati.
dobro, zbog vrućine ću morati da trčim bez kofeina pa to eliminiše poznatu grešku da zbog kafe ili energetskih pića ne osećaš napor, kreneš brže jer ti deluje lako, ranije dehidriraš i (ranije) krenu grčevi.
a nisam nikada ni trčao maraton u 8 ujutru, možda neku dužinu na treningu ali u prethodnom životu, već duže vreme imam neki popodnevni ritam nakon posla, ili eventualno podnevni start vikendom.
čak je i NS polumaraton startovao u 11h45 što sa jutrom nema nikakve veze.
dakle haos je u najavi, u nogama je već u poodmakloj fazi, kreće i ovaj u glavi, pa neka se fino druže do nedelje tamo negde oko podne, kontam da nema šanse da ga završim ispod 4 sata.
tojest ima šanse ako shvatim da mi je previše pa negde skratim, ali o tom potom.

Nema komentara:

Objavi komentar