19 svibnja 2022

juriš

eto potrčah i ja na treningu!
da ne poveruješ!
kao imao sam sat vremena pre posla pa da uknapim.
rekoh da odem ponikom do stadiona, pa ako neko trenira na pomoćnom onda ću na glavnom na raskopanoj stazi od šljake da uradim 300-tke, a ako je pomoćni pust onda ću tamo dijagonale.
no negde se potrošilo 20-ak minuta pa nisam više imao vremena za biciklu, rekoh trčaću od kuće.
tako ću do stadiona (nepuna 2km) da vidim u kakvom su stanju i šta im se uopšte trči.
(*)

zaključio sam da su nit'-nit' pa sam samo prošao pored stadiona, video sam u daljini nekog rekreativca smešne građe i još smešnije tehnike ali je delovalo da trči istom brzinom kao i ja.
ho ho.
onda sam kao malo pokušao da ubrzam pa sam prešao u tempo, blago uzvodno.
gore pred okret sam zastao na maloj brani da se istegnem, malo većao da li da okrenem nazad za total od 7km ili da produžim preko kupsera, pa sam ipak odabrao ovo drugo.

lagano do kratke uzbrdičice, 30 trokoraka do gore što je recimo 30'', pa lagani strč na drugu stranu i još koji metar po makadamu da dopunim do 4.5km, onda opet 30 trokoraka pun gas do vrha i dalje kući u opet onom Tempu koji mi je nekada bio oko 4' a sada je oko 5' po kilometru :-(
sećam se da sam pre nekoliko godina tugovao što sam u Ljubljani na maratonu imao JEDAN KILOMETAR preko pet minuta, a sada mi je teško da pretrčim kilometar tom brzinom bilo kada i bilo gde.

a sad o onoj (*) gore.

negde sam pročitao da nikada ne treba unapred odustati od treninga.
kažu da ako ti se čini da ti "neće ići", otiđi na zagrevanje i sve odradi po pe-esu, malo lagano malo tempo malo istezanje malo ubrzanja i probaj ako imaš u planu deset tristotki (kao što sam ja imao) da uradiš prvu, pa ako BAŠ ne ide, e tek onda odustani.
mada uvek postoje šanse da ćeš ipak da uradiš barem pet komada što nije 10 ali je opet više od nijedne.
eto to sam želeo da kažem, hvala na pažnji.

Nema komentara:

Objavi komentar