29 svibnja 2022

bože sačuvaj

guglajući po stoti put vreme podele brojeva i vreme starta, naleteo sam na stranicu koja je unela zabunu. 
naime na sajtu trčanje tačka rs lepo piše dođite da istrčite polumaratonsku distancu, i tu sam ja skontao da se radi o polumaratonu.
s tim da, dobro, nije klasičan polumaraton nego kao što su polumaratoni poreč umag rovinj imali delove po makadamu, ovde je deo trebao da ide kroz šumu, recimo.
no ispostavilo se šta?

ispostavilo se da smo posle uvodnog kilometra imali par kilometara kroz neviđeno blato sa preskakanjem potoka, pa smo imali uspon od 30% kroz šumu (pa ti samo trči, kontam da posle prve trojice više niko nije ni pokušao da ustrči, a ni ja nisam ni blizu onaj od pre deset godina) pa smo imali lep pitak spust pa smo imali lep pitak uspon pa je bio deo po teoretski lepom makadamu ali uz koji je kiša povila granje pa nas je šamaralo po glavi i stomaku, pa smo imali još jedan uspon, relativno pitak...

tu sam shvatio da su mi prvih 10 odmakli i da moram da se pomirim sa 11. mestom apsolutno obzirom da sam ove iza debelo ostavio kako sam ih preticao na drugom i trećem brdu.
i onda je došao zadnji dugačak spust koji je bio iseckan sa par kupsera, i koji se završio strmoglavim delom od nekoliko stotina metara toliko klizavim i strmim da su tu gotovo svi seli na dupe ili se dočekali na lakat ili dlan.
ja nekako preživeh bez havarije, hvala asics fuji lite na svakom gramu svoje lakoće i na svakom krampončiću.

ispalo je da sam se malo zaleteo, ili mi je samo adrenalin narokao puls u nebesa, nakon par kilometara sam ušao u normalan ritam i tako otrčao celu trku do kraja, uz planirano pojačanje na tom zadnjem spustu gde sam se desetom primakao na minut zaostatka u cilju, iako sam na polovini staze imao 3' zaostatka.
dakle natočio zadnji deo prema planu i programu.

obzirom na sve nedaće i haos ove godine, lenjost glede treninga i uživanje u laganim hajkovima i bajkovima, još sam i pristojno otrčao.
ispao mi je prosek 5'39''/km što je gotovo isto kao onomad ispod Medvednika a i dužina je bila ista. 
na stranici sa rezultatima su umesto sa 19.6km svima podelili ciljno vreme sa 21.1km koliko nismo pretrčali, pa mi se pojavio prosek od 5'14''/km, woohoooo mogu na svetsko :-)

Nema komentara:

Objavi komentar