24 svibnja 2022

trčanje, i to kakvo!

eto došlo mi da trčim i rekoh sad il nikad, i odoh na trčanje i vratih se živ i zadovoljan.
biciklom pony (što je Milijana gony) sam otišao do poslednjeg mosta i odatle nadalje kasom prvih 500m po ravnom i dalje ubrdo.
nakon 2.1km uspona sam stigao na raskrsnicu, i od nje napravio dva kruga pored manastira, svaki od 4.2km, i po tome je ovaj trening uvek bio poseban jer uz/niz do te raskrsnice izađe 4.2km, i plus 4 kruga iste dužine sve ispadne polumaraton th 21km.

nažalost nisam nikada trčao više od uz/niz plus pet krugova što je nekih 25.2km, mada sam oduvek fantazirao o tom najtežem od svih treninga koji bi išao uz/niz + 9 krugova i imao 42km okruglo.
no to bi potrajalo blizu 4 sata kada sam bio u formi, odnosno 4.5 sata ovih dana, pa bi trebalo organizovati skrivenu okrepu na nekoj tački itd itd, status veze it's complicated.

sveukupno sam napravio prosek ispod 6'20'' što je više nego zadovoljavajuće za treće brdsko trčanje u godini, nakon toliko godina redovnog treniranja.
dva puta sam išao onaj trening pod Medvednikom, i evo ovo sad.
naravno, pošto sam imao puno uspona (nešto sitno preko 500m) i isto toliko spusta, dosta grbavog makadama sa krupnim kamenjem, garmin app to nije imala pojma pa mi je smanjila procenu vo2max sa već sitnih 53 na 52, hvala app-e nije trebalo.

baš da vidim koliko je moguće utrenirati se (!) ovako u zadnjoj nedelji pred brdsku trku, a i koliko je kilograma moguće skinuti (najverovatnije jedan ili nijedan) u nekoliko dana.
kao što imamo ono "ne goji se prase pred božić" tako valjda treba da postoji i "ne stavlja se prase na dijetu pet dana pred brdsku trku" pa eto.

Nema komentara:

Objavi komentar