06 svibnja 2022

Đ

strčavam niz poslednji spust i primetim na tom starom putu za brdo da su navr naselja postavili tablu ULICA ĐURĐEVDANSKA i to se evo događa upravo na đurđevdan.
aaawwwwwww
i zastanem da je slikam i rekoh vau gle kakva slučajnost i tu se setim da sam istu tu tablu na istoj toj voćnoj pozadini (šljivik valjda) slikao pre nekoliko dana, samo što sam zaboravio šta je pisalo obzirom da su tih tabli ulica okitili svuda naokolo.

a o čemu se radi, radi se o trčanju.
krenuo sam lagano pa onda malo ambicioznije i nisam znao da li mi "ide" ili ne ide, jer su brzine bile još i pomozbog pristojne ali su mi zato pulsevi bili visoki pa nisam mogao da pretegnem ka sreći ili nesreći.

posle 5+km blagog penjanja uz reku sam skrenuo u šumu na hard core trail i uspešačio sledeći kilometar i malko, i dalje odatle sam samo sporadično hodao gde je baš najstrmije a sve ostalo sam trčao, rekoh da ne preopteretim ovu bušnu nogu.

tako da kontam da ću od tih 20.22km (tako se potrefilo, kao godina 2022) da upišem 18 trčanja i 2 kilometra hajka, a snimao sam sve u kontinuitetu i ispao mi je ukupan prosek 6'08''/km.
negde kad sam se već vratio u grad počelo je da grmucka a čim sam ušao u kuću počela je lagana kišica koja se kasnije pretvorila u pljusak.

ne znam koliko će da se raskvase staze po brdima, za nedelju je najavljena neka biciklijada koja se iz podplaninskog sela penje na divčibare i kružno spušta nazad.
nije da moram da idem ali voleo sam tu mogućnost, sad zbog ove noge, nemam pojma, još ako je provod zagarantovano usran zbog blata, hm, sve mi je manje privlačno.

do tamo mi treba nepun sat lagane vožnjice jer je start na 15km odavde ali uzbrdo, tako da imam vremena čak i u nedelju ujutru da se smislim i predomislim.
na kraju krajeva mogu i da usporim i prikočim pred svaku baru, ionako nije takmičarskog karaktera mada sam jedne godine pobedio :-) 

Nema komentara:

Objavi komentar