01 svibnja 2022

tužan dan

prvi maj sam počeo da mrzim kada je poginuo Airton Sena, a nastavio da ga mrzim još jače jer je tog dana uvek padala kiša i upropastila nam vožnju odnosno bici trening.
kasnije sam se radovao kiši jer pokvari užitak hordama koje odu u planinu da bi nakon roštiljanja ostavile gomile đubreta, pa smo stigli u neku love-hate situaciju da volim kišu na prvi maj a ne volim prvi maj.
 
kako su godine prolazile roštiljanje je postajalo sve popularnije, osim gore navedenog mogao si i da slikaš, i da stavljaš na fejs, i da skupljaš lajkove, pa je to praistorijsko sedenje oko vatre postalo kultnije no ikad.
čak sam napisao i stavku za rečnih pojmova, otprilike ovako nekako:

roštiljanje - ritualni obred u srbalja koji se sastoji od takozvanog odlaska u prirodu, da se prirode ne bi ni videlo, nego se šest sati pilji u gomilu ćumura, sedi u gustom dimu, žvaće ugljenisana kancerogena koža sa bataka i prebrojava koliko je flaša u gajbi preostalo, da bi se na kraju zgarište i smetlište s veseljem i snažnim osećajem postignuća napustilo kao da ga je neko drugi stvorio.

godine i dalje prolaze, "nervoznim korakom" rekao bi Bajaga, ali ja se ne slažem; možda *mi* postajemo nervozni jer nam odbrojavaju kraj karijere dok one srećno marširaju kao na vojnoj paradi.

elem na ovaj dan sam prvi put potrčao nakon povrede, odabrao sam jedan deo puta (stretch) koji je blago nizbrdo i nakon tri sata planinarenja strčao do grada.
rana od uboda deluje podnošljivo, mislio sam da će udaranje nogom o tlo da proizvede neki loš osećaj ali jok.
ipak još koji dan ne bih nešto bitno trčao, čak ni ovako sa kompres čarapama.
dok nosim pantalone 3/4 dužine one pređu preko tih dokolenica pa ne izgledam smešno, ali u šorcu bi to već bilo previše za Balkan, trke su drugo ali po varošici i selima u dokolenicama, pa hmmm :-D 

jedino da uzmem one crne, izgledaću kao fudbalski sudija, hmmmm :-)
nadam se barem jednoj bike vožnji da vidim kako se rana ponaša na takvom opterećenju iako sam dosta vremena proveo na city bike-u ali trening je ipak nešto drugo.

Nema komentara:

Objavi komentar