23 kolovoza 2022

kao da ga nije ni bilo

gledam ovu brojku od 3070 blogova na ovoj stranici i sećam se kad sam pre 70-ak dana odbrojavao do 3000, a i to je verovatno oko 4000 jer pojedine godine fale.
tada sam pisao na wordpress sajtu ali nisam prebacio tekstove.
no to nije sada bitno, kao ni sve što se događalo pre 2010. jer i dotle imam bar 1000 nastupa na starom blog.hr gde smo svi i počeli.

bitno je ono što nas sve ponekad pomuči, jer svi znamo da sve ima kraj ali ne znamo kada će doći.
da li ću stići do 5000, 10000, jednog dana će bez obzira na blogove koji ovde fale sve stati na poslednjem broju i odatle više neće biti napretka, da ne kažem povratka.
treba otvoriti kladionicu.
nakon jutarnjih skromnih 8km otrčanih lagano do neke kolonije mačića na periferiji, i svraćanja u Poštu (Lola, ne ja u mokroj opremi) sam okačio stvari da se suše pa nakon malo posla koristim pauzu za marendu.

danas neće biti neke preterane Dužine nego sam podelio ambicije na dva poluvremena, očigledno.
setih se da razvrstam mejlove pa sam našao jedan u kojem sam sebi poslao link na Melezov blog, napisan na "srpsku novu godinu" 14.01. pre mnogo godina, tačnije 2007.
krajem te godine sam se povredio, istegao zadnju ložu, pejsovao zagreb 2h59', povređen otrčao i Podgoricu 2h51' kroz baruštine nakon provale oblaka i sa trčanjem unatraške po 50m na svakih par kilometara, da me neprijatnost u kuku malo popusti.
a kako je izgledalo dok sam još bio u špicu špiceva forme, počujmo Meleza koji više nije među nama:

"Istrčali smo i peto kolo. Vrijeme je bilo oblačno, temperatura oko 10 C, dosta vlage, ne baš idealno za trčanje. Ipak, na startu respektabilnih 51 trkača od toga 10 žena i, čini mi se, 6 debitanata. Utrka je po prvi put imala i međunarodni karakter, zahvaljujući simpatičnom bračnom paru Antić iz Valjeva. Dobro, nisu oni baš potegnuli 700 km samo radi ove utrke, inače su na pripremama u Istri, pa su navratili.
Izostanak Zorana Žilića najbolje je iskoristio Nikola Kereković, zabilježivši prvu ovosezonsku pobjedu rezultatom 22:16. Drugi je bio već spomenuti Saša Antić, koji bi sa svoje 44 godine i ostvarenim rezultatom od 22:53 igrao zapaženu ulogu u borbi za prvo mjesto, kad bi nastupao stalno. Nemam doma alatke za obradu rezultata, pa ćete morati pričekati do sutra, ali ovako, odoka, čini mi se da taj rezultat vrijedi oko 85 bodova. Treći je ovaj put bio Tomislav Senčić sa 22:58"

odlično se sećam Senčića, simpatičnog i nenormalno mišićavog veslača sa nekim atomskim VO2max, kojeg sam "držao" dahtajući na škrge skoro celih 6km da bih mu nekako lupio kontru i isfiniširao ga u zadnjih 500m blagog uspona. 
pakao od trke!
a sad moram ga prestanem da uživam u staroj slavi i progutam još jednu vremensku knedlu, pardon, prognozu.

jutros u 05:16 smo iz lava prešli u devicu, moram guglat kako se trči kao devica, mada ni do juče nisam baš nešto trčao kao lav, pa ne moram valjda ni ovo.




Nema komentara:

Objavi komentar