14 kolovoza 2022

šunka i opanci

planinari: odlično što smo dogovorili akciju za sredinu avgusta, idemo na sigurno!
sredina avgusta u nedeljno podne:


mislio sam da će zeznuti i neke svadbaroše ali danas nema svadbi, sve su bile juče, jer od danas počinje dvonedeljni post (fasting) koji se završava u drugu subotu a u nedelju će valjda opet svadbe jer je taj neki praznik Velika Gospojina, šta god to značilo... 

whatever, i u petak je crveno slovo Preobraženje, dakle trava se šiša u ponedeljak.
i orezuje se šimšir malkice, ali ne odozgo, samo sa strane.
e sad šta ćemo danas, bumo vidli.
nakon jučerašnjeg hajka i planinarenja mi se baš i ne ide na reprizu istog, a nije ni da mi se trči, sit sam se natrčao.

juče sam imao 8km u okviru hajka, plus 6km planinarenja plus oko 1km avanturizma i alpinizma ili ajd barem sportskog slobodnog penjanja jer sam hteo da napravim varijaciju na planinarsku stazu pa sam se uzverao po nekim stenama.
kao što sam i očekivao, od bicikle ništa.

treba i to imati u vidu.
da će dana za biciklu biti sve manje, biće sve kraći, pa treba ponekad odstupiti od vojničke šeme koju sam uključio početkom avgusta, i ponekad preskočiti jutarnje trčanje, da bi popodnevna vožnja bila kvalitetnija i na odmornijim nogama.
dosad je avgust bio oke, čak i sa ovim bljak vikendom.

juče sam zaradio i jedan rajsferšlus tatoo na potkolenici, odmah preko starog ožiljka od onog nabadanja na drvo, a nisam ga ni registrovao dok nisam priseo da se izujem i povadim zemlju i korov iz patika, i odjednom gleeee, pa ja sam negde zapeo.
ništa strašno ni previše trodimenzionalno, samo površinska umetnost.



Nema komentara:

Objavi komentar