17 kolovoza 2022

štikle i opanci

jednom sam imao pakleni plan da uličnu trku u Brčkom odnosno piši kao što govoriš uBrčkom otrčim u opancima, samo nisam našao odgovarajuće.
tačnije zadovoljio bih se bilo kakvim opancima dobre veličine u koje mogu da stavim uloške iz patika za trčanje no nije mi se dalo da pronađem.
tada sam bio u formi za nekih 37 minuta cener a tipovao sam da bih onako na prednjem delu stopala uspeo da docupkam tih 10km ispod 40 minuta što bi mi svakako bio manji prioritet od dobre zabave.
mogu ti i sledeće godine naravno, nikad nije kasno, samo što bi limit dobre zabave bio sat vremena :-D

elem ovako je bilo.
postao sam kralj.
hteo sam da odem biciklom izvan grada i otrčim neki krug u prirodi u onim novim inov patikama, i skontao sam da bi (zbog bicikle) bez trčanja od kuće taj krug bio nekih 8-9km, dakle unutar sat vremena koliko sam imao fore.
skoro odmah sa starta sam imao veliki uspon, jedan od najtežih ovde u okolini, na 1.66km se popne 188 metara s tim da na mestima zaravni a na mestima bogme ozbiljno "zakuca".
posebno je teško na par mesta gde put ide po stenama tojest nekakvoj džinovskoj kaldrmi jer je voda oprala sitnije kamenje pa uopšte nije lako ako nisi u formi i 100% odmoran.

rekoh da se popnem onako lagano, sa samo jednim ciljem, da vidimo da li radi caps lock, DA SVE OTRČIM (RADI CAPS LOCK!).
jer nekad davno mi je to bio obavezan deo treninga, dakle da se nigde ne hoda, ali nigde.
skrati korak i na 5cm ako treba ali trči.
e to sam i jutros postavio za zadatak.
i tako polako mravljim koracima puć puć nekako izađem do vrha, rekoh baš me zanima koliko sam sporiji od rekorda segmenta.

onda sam otrčkarao do jednog vidikovca, gore se malo istegao, nisam imao čime da slikam jer sam poneo samo sat.
i razmišljajući tačno kuda da zatvorim krug, rekoh A ŠTO SE JA NE BIH VRATIO ISTIM PUTEM, ako mi je već do gore trebalo 4km.
a to zato jer postoji i segment nizbrdo na istom delu od-do, ko ga je drugi napravio nego ja heh heh.
i tuc muc pomalo bez treninga nekako se smorogah dole, čak sam i zasprintao na onim ravnim delovima da dobijem svaku sekundu.

kad sam došao kući, imao sam dva "rezultata".
uzbrdo sam išao minut sporije od rekorda, odnosno brzinom 7'46''/km u odnosu na rekord koji je 7'10''/km, što uzevši u obzir oprezan pristup i akumulirani umor te teške noge, nije ni neka nedostižna razlika.
no zato sam nizbrdo razvalio, pa sam sa 4'14''/km ostavio bivšeg prvaka sa 4'45''/km, slična razlika kao i on mene uzbrdo :-)

Nema komentara:

Objavi komentar