21 kolovoza 2022

neđelja stiže, smokvo moja

barem su smokve sto dinara, kad su već maline bile 700 dinara.
mislim 700 je bila zvanična cena ali ih nije bilo na pijacama, ako ne računamo one bakice koje u nekakve plastične posudice (u kojima su pre mesec dana kupile čvarke) naberu iz zapuštenog malinjaka po 200-300 grama nekih maketica malina veličine 60% maline.
šta znam lepe su mi smokve kao i maline, ne znam ni kako to da se uporedi.

kao u spomenaru kada te pitaju koje voće najviše voliš.
ima jedna sorta krušaka koje baš volim ali ne znam kako se zovu.
od jabuka volim one zlatno žute delišes, dakle ne one velike svetlo žute nego one sitnije koje naizgled deluju prezrele ali nisu, dobar odnos slatkog i samo trunka kiselog, a i to slatko je drukčije od slatkog ostalih jabuka.

dinje sam nekad voleo dok je bilo onih narandžastih rebrastih, ovo dana više nisu dinje uopšte.
šljive sam samo jednom u životu jeo baš dobre i tada su rekli da je to čačanka, kompot mi je dobar od svake sorte ali ovako sirovo mi nisu nešto omiljeno.
višnje i trešnje generalno ne volim, retko naberem pored puta onako kad naiđem, najradije one krupne tamno crvene trešnje.

kupine volim i divlje i domaće, znam da neki vole samo jedne ili druge.
jagode trt mrt sada je to sve nešto iz plastenika, džinovsko i napumpano vodom, a na one šumske se relativno retko naiđe, letos sam se u dva navrata baš najeo, jednom kad sam biciklom silazio sa divčibara i jednom kada sam se vraćao sa drine preko debelog brda.
iz čega se vidi kakvi su to "treninzi" bili haha.

i tako smo se vratili na ono zbog čega ovaj blog i postoji.
nekad su bile trke a sad su izleti, šta ti je život.
juče sam upisao čitavih 8km ujutru misleći da ću popodne dodati još bogzna koliko ali sam nakon trčanja uzeo nešto da radim, da pravim neke kanale za odvod vode u dvorištu, pa sam tu sa hiltovkom i brusilicom za beton ostao poduže, plus na kraju sve oprao onim peračem pod pritiskom, i sad dvorištance blista kao novo.
ovo najmanje od tri.


da sam bio pametan pa da operem i neki od mtb-ova ali leto prođe ja se ne odmorih pa sam to ostavio za neki sledeći dan.

Nema komentara:

Objavi komentar