23 veljače 2023

Cricothyroidotomy

to vam je ono, evo sad ću da objasnim:
došao mi mejlom neki sažetak zanimljivosti među kojima ona poput dr hausa kako su na simpozijumu nekom lekaru probušili vrat i ugurali deo hemijske olovke jer mu se u grlu zaglavio veliki komad mesa koji nisu uspeli da izvade.
pa sam guglao kako to tačno izgleda i shvatio gde tačno treba da se probuši, jer su velike šanse da će mi to ikada zatrebati jelte.

na radiju tojest na mobilnom ide aplikacija radio garden i u njoj naxi boem stanica koja pušta kafansku muziku, odabrala Lola uz doručak :-)
pa kaže refren:

skini prsten s desne ruke
da ti mladost ne uvene
dođi dođi mome srcu
nije on nije on čovek za tebe

vidiš ti to kako je čovek lepo isplanirao, sviđa mu se udata ženska, ajd se ti razvedi i skini prsten šta će ti taj šmokljan dođi kod baje da ti skidam zvezde s neba.
u nastavku bi mogla da ide ona druga pesma potrgao jelek tesan ludovao mahnit besan.

elem napokon sam video ŠTA TO IMA SA DRUGE STRANE.
celog života pravim te krugove po asfaltu kroz jednu rupu 150m udubljenu u brdima i stalno gledam taj kanjončić i neke puteljke koji se strmo penju negde dole prekoputa i napokon sam uspeo da napravim kombinaciju da to ispitam.

starom mtb biciklom 30-ak km do gornje tačke, onda strčao u potok pa se popeo tuda kuda sam ucrtao "route" u gps aplikaciju (suunto) i dalje po toj liniji do mesta gde sam skontao da odatle može vrlo lagodno biciklom (neki sledeći put) i da više nemam šta da istražujem.

bio je odavno red da prođem tuda jer mi je odavno "ispred nosa" ali nekako nikada nisam stigao da to ovako iskombinujem.
ostao mi se još samo jedan posao ali ujedno i najveći :-)
a to je da na osnovu grafikona obračunam koliko sam od tih 12.5 km pretrčao a koliko prehajkovao...




Nema komentara:

Objavi komentar