08 veljače 2023

vitamini ili bolje rečeno cash-amini

Vitamins.
If you are like the majority of American adults, you took a vitamin or supplement recently. Over-the-counter sales of these products in this country amount to over $30 billion a year. That's more than the market for statins — and vitamins aren't covered by insurance.

For there to be a $30 billion market, there must be some pretty convincing evidence that vitamin supplements work to improve health, right?
Well, in the most thorough meta-analysis to date, researchers from Kaiser-Permanente crunched the numbers from virtually every randomized trial of vitamin supplements in adults to conclude that, basically, they do nothing.
Or, as we say in nephrology: Vitamins give you expensive pee.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ima dosta godina otkako mi nije palo na pamet da uzmem išta od suplemenata, osim omega-3 kapsula mada se ni u njih ne kunem, gvožđa u koje se kunem, i l-karnitina koji mi je u sivoj zoni između smoga i izmaglice.
pa izvolte, svako je kovač svog novčanika ili platne kartice.

štos tiče trčanja, nakon dva koraka napred napravio sam jedan nazad.
tačnije iz 13. marta i 13. jula sam se vratio u 13. januar jer sam danas pretrčao 13.01 km pa kad i to pretvorimo u datum jelte dobije se jelte dabome.
ono kad sam tokom januara jako loše spavao u par navrata, događalo mi se da otrčim sasvim pristojno i živahno, no to može biti i do toplog vremena jer je januar (za sada) bio puno topliji od februara.

sada pak nakon što sam nekoliko dana lepo spavao, noge su mi jednako trome kao i u onim lošijim januarskim danima, pa naginjem ka zaključku da je san još i jedan od najmanje bitnih faktora glede tog entuzijazma na treningu.
nemam baš neki veliki uzorak da bih išta dokazao, kao i u vezi svih ranijih teorija zaključujem da bi bilo lepo proživeti 7-8 života pa zatim uporediti rezultate.

i tu mi je sinula genijalna misao, tojest zaključak da definitivno ne postoji neki drugi, sledeći život, jer bismo u njemu svi bili pametni, oprezni, mudri štaviše, brižno bi ga proživeli što bliže savršenstvu naučeni sopstvenim iskustvima, no eto dokaza da se svako rađa samo jednom i ujedno poslednji put.
pogledaj naokolo, sve budala do budale.
nema teorije da je iko ikada ranije već živeo, pa da se u ovom životu ovako ponaša.

Nema komentara:

Objavi komentar