08 travnja 2023

hrabrost je kad...

nije, šalim se.
ljudi uglavnom misle da su hrabri kada nešto preduzmu ili započnu ili se u nešto upuste ali to bude PRE nego što razmisle o mogućim ishodima i posledicama, pa kasnije obično shvate da nisu bili hrabri nego glupi.
trči kroz šumu pa nagazi na poskoka koji ga ujede za đon i posle mu kažu jao kako si bio hrabar trčao si po šumi kroz duboko granje iako je tamo sve puno poskoka a on ponosan na to kako je bio hrabar i kako mu se dive a ustvari nije imao pojma da i tamo ima poskoka, mislio je da se oni samo onako sunčaju na asfaltu kad ih spazi sa bicikle.

tako sam i ja pomislio da sam hrabar jer sam se prijavio za maraton sa nadom da ću se NEKAKO spremiti mada sam nejverovatnije glup jer je teško moguće spremiti se za tri nedelje za jedan dostojanstven maraton, eventualno za felstival plakanja i jecanja a to onda opet nije nikakva hrabrost nego najobičnije nemanje pojma o životu na dve noge. i na četiri.

imao sam dva mogućnosti, jednu sa najviše kilometara i drugu sa malo manje ali sa Dužinom.
dakle prva varijanta je trčati i trčati i trčati i odmoriti dva dana pa na maraton.
druga varijanta je trčati trčati pa samo malo odmoriti pa napraviti Dužinu, pa opet malo odmoriti i nakon toga opet trčati i trčati i odmoriti dva dana pa na maraton.

razlika u kilometrima ne bi ni trebala da bude neka, pod uslovom da Dužina bude dugačka.
u protivnom ako ćeš otrčat Dužinu od 27km to ti ne znači ništa jer dan ranije i dan kasnije gubiš po 10+10 recimo = 20km i pitanje je da li si išta postigao time ili jok.
druga varijanta pod 2) je otrčati Dužinu iz dva dela, dakle čekati dan da ti dođe dobro raspoloženje i onda ili 2.2.1 otići na dva trčanja malo duža, pa razdeliti Dužinu na dva, ili 2.2.2. otići na trčanje TRI PUTA i tako napraviti iseckanu Dužinu bez gubljenja silnih dana odmora pre, eventualno jedan posle.

sad bi trebalo guglat Dužina iz dva naspram tri naspram jednog dela, ali obzirom da sam pametan ovolicno koliko jesam tipujem da ništa mudro ne bih izguglao tako da se time neću ni baviti nego ću naravno nastaviti da budem hrabar prema inspiraciji.
fingers crossed.

možda ima i nekih trka ali nisam proveravao a po ovom vremenu mi se ni ne putuje nigde, tako da je možda bolje da ostanem neobavešten.
mada, neka treća varijanta pod dva pa pod dva be, bila bi da odem na neki polumaraton pa da pre njega napravim što duže zagrevanje i posle toga neko rastrčavanje i eto ti 30+ kilometara dok si rekao keks, tako sam onomad pred ljubljanu pretrčao u apatinu na polumaratonu (!) 44 kilometra (?) jer sam se nešto zabrojao, pa sam opet preživeo.

Nema komentara:

Objavi komentar