30 travnja 2023

uranci i opanci

u najavi ružan dan danas, sa puno pljuskova i promenljivog vetra uz nešto sunca, haha, a sutra za Prvi Maj kažu lep dan.
tako da sam vožnju ili neku bilo koju drugu Dužinu reprogramirao za sutra, da ne kažem za praznik, a danas sam bogme fino othajkovao strateški železničkom prugom jer tu imaš tunele pa se lako skloniti od pljuska na tih desetak minuta.

isprobao sam onu manju aku lampu, veliku smo nosili kroz onaj dvokilometarski tunel ali ovde ipak nema potrebe vući onoliku lampčinu, ova manja završava pos'o.
no ovo je bilo čisto iz štosa da je isprobam drugde osim noću oko kuće, naravno da imam i pČeonu koja je puno lakša i prigodnija za ovo.


pošto su pljuskovi bili neki anemični, onako više im se pljuskalo nego što su imali municije.
no dovoljno da sve nakvase.

na kraju spust kroz livade nekih 200m nadmorske, patike su mi bile kao dva bokala puna vode, koliko sam pokupio iz pokisle trave.
no već je toplo vreme, mokro više ne znači i hladno, tako da je odjednom sve lepše i nekako već vuče na leto, barem kad uprži ždraka.

narod je pak anksiozno poleteo da roštilja ne čekajući taj lepši dan, pa si danas po kišici mogao da vidiš desetine grupica kako loču pivo pored nekog dima i čekaju da se meso ispeče, a video sam čak i jedno prase na ražnju, ispod suncobrana koji je poslužio kao kišobran za povremenu kišicu.

Nema komentara:

Objavi komentar