02 studenoga 2015

Ana Liza Prisli

evo jutros sam Ana Lizirao prolaske


1) pošto staza ima ~150m spusta u prvoj polovini i ~150m uspona u drugoj, otprilike trkač koji je u formi za polumaraton između 4'/km i 4'20''/km izgubi 1 minut u odnosu na ravnu stazu. barem mi koji treniramo gore-dole, ravničari možda izgube više ali nikako preko 2 minuta, ipak ovo nije planinski profil. ja sam po najravnijoj trećini staze imao 4'15'' prosek a po ove dve brdskije 4'18'' što znači da sam zbog profila gubio samo 3''/km što je ukupno samo onaj 1 pomenuti minut. mislim da su ovi što idu ~2h "platili" puno više.



2) takođe je vetar bio veoma jak i duvao je u onom nepovoljnijem smeru jer je gurao nizbrdo a satirao nas na usponu, pa kad sabereš 10 ušteda po par sekundi i 10 hendikepa po duplo toliko na kraju dođeš do toga da je vetar možda oduzeo 40'' od rezultata. meni je na delu staze kombinacija blagog nagiba i vetra (PLAVI, srednji deo) napravila razliku od 4'11'' do 4'25'' po kilometru. znam da na trčanju deluje da se tu gube SILNI minuti, ali to ipak samo tako DELUJE, stvarnost je nešto neumoljivija :-)

3) obzirom da je Garmin izmerio stazu kraću za 690m, to mu dođe nepuna 3 minuta uštede.

3a) uzimajući u obzir i da je Garmin malo sekao krivine, a na mestima i više nego malo (setite se koliko je na stazi kraća prva staza od osme)...



a okret je primakao za 2x20m tj nije ni zabeležio krajnju tačku...



mislim da je usput zaturio dobrih 100-ak metara asfalta. tako da dođem do neke realne dužine od 20.5km.

1+2+3 = ... dakle jučerašnji rezultati bi Kompletnim Trkačima trebali da budu za par minuta BOLJI nego da su otrčali neki drugi, bilo koji ravan vetrovit maraton. Čisti Ravničari su verovatno proplakali na samom kraju i što se tiče rezultata "došli na svoje" odnosno izgubili upravo onoliko vremena koliko su dobili kraćom stazom.

ja sam zadovoljan jer sam mislio da sam u formi za nekih jako nategnutih 1h29' a napravio sam 4'17'' prosek, u jednom veoma umornom danu nakon jučerašnjih 3h trčanja/planinarenja/lomatanja po planinama, dakle verovatno mogu i malkice brže.

Nema komentara:

Objavi komentar