24 studenoga 2015

hrčak

ovaj Garmin ima tu čudnu osobinu da mu je štednja baterije ispred svega, pa mi ovako očitavajući položaj svaku krivinu nasecka kao da sam robot kojeg na svakih 20 metara skrenu nazad na putanju.

gde si pošo Antiša,
ne izleći iz krivine,
vraćaj se nazad na stazu,
tras klempuša,
pa za 20 metara opet.



prevrćem po nekom od svojih demode' profila koje više ne koristim, pa pored par degenerika pronađoh među blokiranima i jednog opasnog tipa.

sećam se da je prvo on mene blokirao, nešto smo komentarisali kod nekog "zajedničkog", i on iz čista mira uzeo da me uči gramatiku (!)... a tada mu se profil zvao Mla Den, ja napišem "pa i mla_den se piše spojeno, zar ne?" tek odjednom ne vidim njegove komentare, shvatim da me u trenutku blokirao čovek!

kasnije uveče pitam Lolu koji je taj, ona pokuša da otvori, kaže "evo i mene je blokirao, ne mogu da mu otvorim profil?!!". rekoh mora da je bio dečko u PMS-u, nema drugog objašnjenja za toliku histeriju iako je po Frojdu bila isključivo ženska bolest.

no ne bih se ničega od ovog uopšte ni setio da ne otvorih taj svoj profil. i onda se vratim na ovaj s kojeg vodim stranicu, pogledam ko je to uopšte, i u trenutku mi se upali lampica. vidim da je nedavno bio čovek u poseti NjuJorškom maratonu.



peFRektno je to otrčao, do pola za 1:46:00, a drugu polovinu za 2:05:35. verujem da mu se toliko dopao Nju Jork da je namerno usporio prema kraju, da bi duže uživao u pogledu na bandere i onu plavu liniju koja na maratonima označava najkraću putanju.

štaviše, što je bio bliži kraju, sve se sporije kretao. možda su ga čak i požurivali iz Organizacije, gospodine izvolite napustiti stazu, oslobodite Nju Jork za druge trkače, a njemu leeepooo, vikao je nećuuu nećuuuu i namerno usporavao sve više, ja volim ove ulice, hoću cele da ih prekrijem svojim znojem, pustite me, ne vucite me, želim da ostanem na maratonu sve dok se na poslednjoj TV kameri ne istroše baterije!

eto da me nije blokirao mogao je u toku zadnjih par godina iz mojih blogova naučiti kako se trči. ali nije ni nauka za svakoga. imaš sve više tih nekih umetničkih dušâ koje više vole da se šetkaju i slušaju cvrkut ptica. na maratonima, mislim. ako mu je neko prijatelj na fejsu, neka ga puno pozdravi.



Nema komentara:

Objavi komentar