08 prosinca 2015

burek sa šlagom

nakon što je celo selo (mislim na Beograd naravno) pokupovalo one šarene najšarenije Asics patike za triatlon, rešio je i Mali Mujo da ih isproba! to je kao po onoj narodnoj, kud svi *urci...

obzirom da sam lični u maratonu (2h49) istrčao u Asics Speedstar, a da sam u modelu DS Racer istrčao nekoliko najboljih polumaratona na treningu, kao i ovogodišnji Sljemenski (2. mesto), nekako se smatram dostojnim da nakon čete rekreativaca uskočim i u razvikane Noosa Tri 10.

opšte je poznato (što znači da to niko ne zna jer nikog ne boli dupe) da večito kuburim sa patikama za maraton, i da sam osim Nike Skylon 2 i 3 koje sam nosio pre 10 godina, još jedino u pomenutim Speedstar uspevao da trčim bezbrižno. no osim što su mi od prvog dana pola broja veće, sada već imaju 1190km pa zadnjih par godina sanjam da im ubodem nekog Asics naslednika.

letos sam u nekom outletu kod Zagreba uzeo dva para (po ceni jednog, pa na sniženju!) Asics Zaraca, i evo čak uspeo da u njima preživim 42km u Crikvenici. međutim, na prvom paru se ona pena na đonu pogužvala već nakon 280km tako da ne verujem da su mi tog dana nešto naročito "pomogle". jbg zato su me i izašle po 30 Ojra, a prvo pravilo glasi "duže će ti trajati jedne patike od 100-120€ nego 3-4 para od po 30, plus ćeš naredna 3 meseca trčati i brže i udobnije".

Noosa su u Tref Sportu "na sniženju" a verovatno više ni ne vrede obzirom da im je cena $80 što je dosta manje od 85€ koliko sam ih platio. ali opet, valjda mora nešto da košta i to što odeš do grada biciklom i odmah ih doneseš kući.

od 9 dezena koji vrište u onlajn katalogu, moj broj su u prodavnici naravno imali samo u najseljačkijoj varijanti. ako u nedelju dođem na Reciklažni Maraton, moći ćete odmah nakon trke da me vodite na neki maskenbal. ne treba ni da se prerušavam, odmah me predstavite kao Sok Od Šargarepe.

već sam se bio pomirio sa situacijom da ću prvi sledeći maraton trčati u "teškim a udobnim kao jastuk" Brooks patikama, eto, čisto eksperimentalno. da vidim da li ta fantastična udobnost išta doprinosi kvalitetu trčanja, osećaju, motivaciji, koncentraciji. sad se pak taj plan spotakao o podatak da su ove Asics teške 291g a Brooks G13 355g što mu dođe razlika od 4.5 minuta u rezultatu, ako je verovati onoj teoriji da "jedna unca lakša patika vredi dva minuta na maratonu". šteta što sve te teorije važe samo 10%, dok onaj zanemarljivi ostatak od 90% zavisi od samog maratonca.



Nema komentara:

Objavi komentar