15 listopada 2016

patike tenisice tene tenesice



dilema je sačekala poslednji trenutak, a čekaće još, najverovatnije skroz do pred start trke.
dakle Poslednji Trenutak Plus Jedan Dan.
1
imam ove lagane patike od 180 i koji gram, sivo zelene, u kojima sam proletos trčao sve polumaratone, a kad sabereš zagrevanje i odmah sa cilja kad okrenem nazad da sačekam Lolu pa zajedno s njom poslednje kilometre kao podrška, redovno sam u njima trčao po 30-ak km.
što bi trebalo da znači da su sasvim ok za trku od 33km sutra.
2
imam i ove teget šarene Noosa10, u kojima sam trčao Plitvice, i u kojima sam mislio da ću trčati još puno maratona, no nakon toga se pojavio i model Noosa11 pa sam kupio i njih. nisam se setio da ih slikam ovde a sada me mrzi. u njima sam napravio samo jedan trening i to dužinicu od 32 ili 33km, bez ikakvih problema i nekomfora.
1+2
dilema glasi, koje su bolje za maraton u ljubljani i crikvenici?
odnosno da li ove tanke lagane nisu pretanke i prelagane za 42km?
morao bih prvo da ih probam sutra na 33km, pa tek onda da se ohrabrim da ih ponesem i na 42km.
ili da idem na sigurno i prenesem preko svih tih kilometara na svakoj nozi po 110 grama više, eto, za svaki slučaj?
uvek će doći sledeći maratoni, do 2017-te se možda pojave neki modeli na pola između svega ovoga, možda konačno skinem ta 2kg a možda čak i treći preko ta dva, pa mi ove tanke više ne budu pretanke za Dužine?
eto o tome se radi.
u NS sam proletos pred polumaraton probao i Saucony Kinvara misleći da ih uzmem baš za maratone, PRE nego što sam ipak upao u ovu asics šemu, ali kinvara imaju neki čudan šav unutra koji mi prelazi tačno preko zgloba od malog prsta, tamo gde je stopalo najšire, pa mi se zbog toga nisu svidele.
a nisam hteo da kupujem patike koje bih prve večeri odmah s vrata kako ih unesem u kuću krenuo da sečem i operišem makazama.
možda sam trebao, ipak se samo jednom živi, i što neko reče "bolje je da žališ što si nešto uradio/pokušao, nego što nisi".
1+2+1+2
sve ovo malo previše serkam, jel'da?
čitajući ovo, neko bi mogao da pomisli da se meni radi o nekom maratonu gde se odlučuje između 2h39 i 2h41, pa kao hajde, neka se čovek posveti svakom detalju.
doduše, znam i ljude od 5 sati maratona koji jednako picajzlišu oko detalja.
štaviše, kada ste videli kenijca u kompresionim čarapama???
to je samo za nas napaljenu raju, kad pogledaš sutra na maratonu u novom sadu biće 50% ljudi u kompres čarapama, misliće narod koji nas posmatra sa trotoara da svi imamo proširene vene, pitaće se zašto onda kojeg đavola trčimo a ne sedimo kući s odignutim nogama.
1-2
može da se desi da presudi i spoljni faktor, tipa kiša.
jer mi se ove šarene Noosa i sva njihova izdanja čine malo onako kruto-glomazne, i da bi se puno više natopile od ovih sivih brzinki.
pa ako krene da sipulji, biće da ću se odlučiti za ove lagane i tanke, koje sam čini mi se nosio i u Vrbovcu.
(dan ranije sam u Fužinama takođe na 21km nosio baš ove teget sa slike, dakle tek sad kapiram da sam uslikao ta dva para koja sam taktički spremio za tih 21+21km u dva dana, za prvi dan ove tvrđe jer su mi rekli da u fužinama ima nešto makadama a sad više ne mogu da se setim da li ga je stvarno i bilo)
eto.
kao i obično blebetah blebetah a ništa ne zaključih.
bolje da sam proveo 15 minuta u istezanju nego u ovom sedenju.

1 komentar:

  1. Au.. pa ti si skoro ko Imelda, a ja mislio da imam previše tenisica. Čak pet pari ali je svima malo istekao rok trajanja(kupljene 2014.) I ipak imam istu dilemu za Ljubljanu.
    Da trčim u žutim ili plavima, a možda da kombiniram. Lijeva žuta, a desna plava. Tko zna kako to utječe na rezultat.

    OdgovoriIzbriši