28 ožujka 2018

20

Igra brojkama me dovela do novog poduhvata, tako nekako usputno. Prvo sam mislio da trčim po 14km jer je to trećina maratona, pa bih u 3 dana i 6 trčanja prešao dva maratona. Onda sam slučajno u utorak nakon jutarnjih 14 uveče pretrčao 16km pa je ispalo istih onih 30 koliko sam trčao svakog dana prošle nedelje od ponedeljka do petka.

Tada mi je pala na pamet ideja da danas pretrčim 20+20 i sutra opet 30 i da tako imam u tri dana 100km. Nije to nikakav "plan treninga" niti imam nameru da se nešto mučim i puhćem, to je najobičnije prolećno obilaženje okoline grada i podsećanje u kakvom su stanju putevi kojima ne prolazim često. Ovi što za sve uzimaju dnevnice bi to nazvali "radni izlet".

Tačnije, raspoređivao sam u mislima preostalih 70km (danas i sutra) na sto načina, uglavnom kao 35+35 s tim da sam nekako mislio da ću danas trčati 21+14, a sutra 14+21 što bi značilo da bih se na taj način najviše odmorio između dva polumaratona. No ispalo je kako je ispalo, a sutra ću već nekako natući tih 30 iz dva puta. Ako ujutru budem umoran onda ću skratiti pa se bolje odmoriti za popodne. Čudna mi čuda.

Vidim da su počele da rastu koprive, eto gvožđa i hematokrita u najavi. Ne znam postoji li lepši napitak od čaja od koprive kad dobro odstoji dok se ohladi i listovi ispuste sve što nameravaju. Ne mogu da se strpim, već u subotu planiram neko malo planinarenje pa ću obratiti pažnju.


Nema komentara:

Objavi komentar