05 prosinca 2020

stiskanje i pritiskanje

kao prvo, mada mi FB nikada nije prvi tab koji se otvori nego kao prva tema, baš me zanima da li ITKO odmah otvori ove gore notifikacije na kompjuteru, tipa na stranicama imate toliko obaveštenja u grupama toliko i između toga iks videa koje treba pregledati?
ne da nisam nikada stisnuo, dobro, jesam jednom dok nisam skontao kakve su to "preporuke", nego nikada više ne nameravam.
totalno su mi se oči navikle na te crvene tačkice kao da su uvek tu a uvek će i biti, ignorisanje sam dobio u vidu antitela i sada sam doživotno zaštićen.


dalje, pritiskom ili stiskom na fejs mi je među prvim objavama iskočila ova gde ljudi uglavnom zlobno komentarišu nečiju želju da sâm sebi odabere tablice.
brt ako auto košta 70 tisuća evra šta je u odnosu na to još 700 za tablice, nije mi tu ništa sumnjivo.
700 evra će da ga koštaju i nove gume, 700 evra tablice, 700 evra skijanje, imaš za te pare i dobar telefon pa sve ovo da ispadne baš profi slika no on fura mobitel od 150 evra i još ne ume da isključi vodeni žig na dnu, eto to je meni jedina mana ove fotografije :-)

ako već moram da iznesem lično viđenje, ništa mi ovo ne smeta, osim ako je do novca došao na način da je nekog drugog oštetio.
tako što nosiš ajfon, rolex, voziš skup auto, pokazuješ da si nezavisan, da si nešto zaradio, da u svakom trenutku imaš i za operaciju kuka i dioptrije, da ti ništa tuđe nije potrebno, da si dostigao onaj krajnji stepen nezavisnosti koji se u današnjem trenutku meri jedino materijalnim.
bukvalno mi dođe u maju kad nam pristigne registracija da kažem Loli ajd da uzmemo VA - LOLA čisto da nerviramo ljubomorne, da im vadimo mast, jer se niko normalan ne bi time ni bavio osim onog taloga društva koji bi da se svi srožu na njihov nivo da pa im bude toplije u gomili, onako neobrazovanima, lenjima, i posledično siromašnima.
(a na tu temu ću se vratiti na kraju) 


a izašlo mi na fejsu i ono, poster, kaže "muškarac sa bradom koji nosi masku izgleda kao žena sa gaćicama '70-tih".
haha pa isto se i zvalo, sećam se kad smo sa školom išli na more pa jedna nastavnica kaže drugoj "vidi ti se brada" i onda ova prva ugura nazad u kupaći sve što viri :-D 


GLAVNA TEMA:
jutros sam pedeset i neki, i u tome i jeste glavna draž svega ovoga.
ko nije odmah od deteta naučio da je život jedan točak koji se neumitno okreće, evo mu prilike. ako ne učiš ostaćeš glup, ako preskačeš lekcije dobićeš keca, imaćeš mali prosek, moraćeš na neki seljački fakultet ili odmah na trafiku, oni pametniji će naći bolje cure, imati bolji posao, auto sa registracijom od 700 evra. ako hodaš neobrijan i isflekan onaj drug sa kravatom će da obari bolju žensku, imaće lepšu decu nego tvoja krezava klempava žena, u krajnjem slučaju će operisati nos i uši ni to nije više od 700 evra.

PODTEMA:
ovo mi je uvek bilo zabavno da upoznajem ponašanja različitih ljudi, recimo pogledajte samo ovo dvoje zaokruženih na dnu, neko je pretrčao 129km u samo jednom treningu a nekome je za 129km trebalo 59 trčanja (!!!) pa bukvalno burazeru 59 puta da vežeš i razvežeš pertle to mu već dođe challenge sam po sebi, ne moraš ni da trčiš između.
a ovih ultraša da te bog sačuva, odjednom je na čelo ženske rang liste izbila neka ludača koja je stigla do 279km u samo 4 dana, trčala je od (neke) Obale do (nekog) Nacionalnog parka, možda pogledam kasnije detaljnije, ali 31 sat trčanja mislim svaka čast.
našao sam joj i muža:



Nema komentara:

Objavi komentar