23 prosinca 2021

sitno Cile sitno

sitno Cile sitno je uvertira za sitnije Cile sitnije, i to nema nikakve veze sa šutni je Cile šutni je, tu se naravno ne misli na taštu ili svekrvu nego na neku lošu naviku, na baklavu, tulumbu, šampitu, palačinku sa nutelom keksom i šlagom.

sitno Cile može da ima dva značenja, prvo je da se iz sitnih trčanja mogu postići visoke kilometraže, drugo je da se sitnim naporima može puno bolje podići forma nego dužinama i besomučnim tempo trčanjima, treće je da kao u vojsci kada priđeš nekom cilju onda kažu da ti je ostalo sitno, "brojimo sitno" kada nam ostane malo dana do povratka kući.

tako sam i ja danas usitnio jer sam trčao dvaput i to ukupno 11km ujutru i 10km predveče, a usitnio sam i ostatak izazova jer sam odjednom stigao na 2421km i sad mi odjednom mnogo manje fali do 2500 nego što je to bilo nakon jučerašnjeg dana odmora. sutra je poslednji petak pred poslednju nedelju ove godine pa će biti jasnije koliko mi je ostalo za poslednji tjedan jelte. obzirom da se opet mora ići na posao verovatno ponovim šemu ujutru+popodne pa za vikend smislim nešto kreativnije.

štaviše ako se dobro natrčim danas i sutra možda subotu ili nedelju žrtvujem što se tiče trčanja pa jedan od ta dva dana poklonim bicikli. bumo vidli prognoze pa odlučili šta je najpametnije, ima dotle još puno oblaka da prođe i još više da nas mimoiđe. prognoze su do juče bile za tri sunčana dana bez ijednog oblaka sa temperaturama +3 / +5 / +9, a sada pak najavljuju tri oblačna ali suva dana i to sve sa ~11°C s tim da ako bude puno dima/smoga u gradu vrlo lako temperature mogu da ostanu dosta niže pa bi trebalo pobeći negde uzbrdo.

pre par dana mi je iskočilo neko morbidno podsećanje u fotosima s tim da nemam pojma šta sam ovde slomio, znam da sam u proleće 2018 trčao polumaraton sa slomljenim prstom i onda bandažom/flasterom ogulio i onaj prst pored, ali ovo je u decembru godinu i po kasnije, misterija će ostati nerešena.



Nema komentara:

Objavi komentar