02 studenoga 2017

kafa

Jaka crna kafa kao ultimativni doping. Neću nasesti na ideju da već trećeg dana ovog Preterivanja S Trčanjem ulazim u nekakvu formu. Biće da je do otopljenja i privida Proleća u zraku. Čim sam izašao na popodnevno trčanje video sam da mi noge nisu "kljok" i to je već bio dobar znak. Da nisam pošao sa idejom stadiona i dijagonala po travi samo bih produžio dalje nekim putem što dalje od grada. No avaj poneo sam Polara a ne mobilni. Dakle ipak stadion.

Neki đavo mi nije dao mira pa sam umesto monaške osame pomoćnog terena ušao u stadion. Atletska staza je nekada bila od crvenkaste šljake no sada je malo u sitnoj travi a malo u kamenčićima. Ne baš makadam ali negde na pola do njega. Tu katkad uđu rekreativci pa vrte krugove tempom uglavnom oko 3' za 400m.

Krenuo sam sa lenjim ubrzanjem na pravcu i hodanjem kroz krivinu. Puno je duže 100m krivine od 50-60m kad na pomoćnom terenu prođem odmah iza gola. Nakon par krugova sam našao način da to ubrzam. 100m brzo, kaskanje kroz južnu krivinu, 100m ubrzanje, šetnja kroz severnu krivinu. Nisu baš 300-tke ali bar nema previše gubljenja vremena. Nakon 2km do stafiona, 2km eksperimentisanja, još 2km na isti način 300/100, krenuo sam na dijagonale.

Pretpostavljam da je to big no-no na glavnom terenu ali nigde nije bilo nikog. Divna gusta ravna mekana trava, mmmm. Možda je dobra i za barefoot. Jednog dana, možda. Biće da je i dijagonala duža na glavnom terenu, 125m naspram 110-115 na sporednom. Kad sam završio i takvih 5 krugova, tačnije osmica, izašlo je 2.2 umesto 2km, i na to sam dodao još 5 kraćih "krugova", tačnije pravougaoničića, travom odmah uz teren. Tu ima možda metar, metar i po, izvan bele linije koja spaja korner zastavice, i isto je ravna i mekana. Ti krugovi su pak ispali po 350m i sa novih 5 (isto kroz ubrzanja) sam taman smanjio onaj višak nakuoljen dijagonalama.

Još 2km do kuće za total od 14km na satu. Od toga približno 10km trčanja i 4km šetnje, no na Stravu je "leglo" svih 14 pa sam se sa 53km u novembru odmah nakon treninga katapultirao u svetskih top 30. No ono najvažnije je da mi se noge lepo savijaju i da se ne osećam polomljeno nakon ovih ne znam ni sam koliko stotki. 50?

Nema komentara:

Objavi komentar