21 studenoga 2017

promenjena promena Promene Plana

Oduvek je bilo onih što im je životni uspeh bio ako imaju dobru ženu i troje dece, i onih što su za cilj imali da se osam puta ožene, ili da imaju 4 kuće 4 traktora i 4 Golfa. Slično tako postoje oni koje zanima koliko vrede na 5km 10km i na maratonu, i oni koji bi da u svoj CV upišu polumaraton maraton i neku ultru, pa makar sve prehodali. Živimo u svetu u kojem se do medalje sve ređe dolazi pobedom a sve češće popunjavanjem uplatnice. Živimo u svetu u kojem mase misle da zbog svojih medalja više vrede, a kao ljudi nismo nikada manje vredeli. Za sto godina će se dobijati Nobelove nagrade kad uspešno završiš trku građana. Bitno je da se tržište razradilo.


A evo kako stoje stvari u naučnom eksperimentu "Strava i Užas". Ako niste znali UŽAS je skraćenica za "Uža Srbija", barem sam tako načuo. Kada nakon 20 dana svedeš ove silne brojeve na DNEVNI NIVO, shvatiš da je za vrh tabele potrebno trčati 37-38km dnevno, a da je za top 10 dovoljno i samo 30-ak. 

Obzirom da se priznaju i šetnje/pešačenja, dovoljno je ujutru i uveče prošetati psa po 5km i usput uraditi nekoliko ubrzanja ili vežbi poskakivanja, i u međuvremenu pretrčati 20-ak km. Dakle ništa "svemirski". Lično mi nije nikakav problem da dnevno pretrčim dva puta po 15-20km PLUS da prošetam par sati, samo ako nakupim dovoljno vremena, jer takva satnica podrazumeva zapostavljanje dosta drugih obaveza. 

Sve u svemu verujem da u prvih 50 na Stravi ima barem 40 nas sa nekom "dijagnozom" kojima je dovoljan razlog što postoji onih ostalih 39, da bi se uključili u nadmetanje. VIDEĆEŠ TI KOLIKO JA MOGU DA PRETRČIM AKO SE ZAINATIM.

Mene je kao i svakog luĐaka sinoć opet pogodila mokra čarapa posred čela jer mi je prijatelj poslao rezultate sa jednog maratona, da bi me malo otreznio i pokazao gde sam i ja mogao biti da sam zadnjih 5 godina trenirao "kako treba". Dobro, ove godine sam imao 2 preloma i 3 meseca godišnjeg ali to ne opravdava ništa. 

Tako sam sinoć, noćas, i jutros (jer kažu da je jutro pametnije od večeri) odlučio da više ne obraćam pažnju na ovaj Strava ĆELINĐ (ovo je bilo po purgerski). AKO ću bilo šta trčati za 13 dana, bila to Crikvenica (42km) ili Novi Sad (21km) ili Beograd (10km), ne bi bilo loše da to otrčim kao pravi maratonac a ne kao neki potrčko sitnog isceđenog koraka. Treba ipak biti previše glup pa nakon 20 dana straćiti i poslednjih 10 dana novembra na posmatranje jedne iste rang liste. 

Najavljeno je znatno otopljenje narednih dana, što znači da ću moći da iskombinujem i neku vožnju na bicikli. Valjda sam izlomio SVE ključne kosti koje sam imao na raspolaganju, i nadam se da mi sledeći put u Hitnoj neće otkriti skrivenu Treću!? Pored bicikle zamišljam i nekoliko kratkih nervoznih trčanja da što više razmutim ovaj kajmak koji se uhvatio na površini nogu a bogme i glave.

Nema komentara:

Objavi komentar