22 studenoga 2017

20x200 o-p-e-t


Stari Polar M400 se izgleda malo gubio u magli iako je bilo samo smoga i sasvim pristojna vidljivost. Zato sam uveče iskašljao par sivih kuglica, kao znak da pluća nisu zaboravila na trening. A bogami nisu ni noge. Džabe meni evo samo što nije 500km u novembru kad su me od kraja treninga pa sve do odlaska na spavanje boleli listovi. Naizgled sam svaki put kroz krivinu prošao drugom putanjom, a i kilometri su ispadali 970m iako sam išao trećom stazom na pravcu a četvrtom u krivini, dakle 270m po krugu. Odnosno 1040m po kilometru. Pa ti vidi koja je to voodoo-matematika.

Za sada Novi Plan teče po redu, i sve se namešta kao u bajci. Za danas sam dogovorio jedno lagano trčanje pre podne, zatim mogu opet na vožnjicu od par sati biciklom, i to bi trebalo da me dodatno odmori od poslednjih nekoliko dana sa po 30-40km trčanja. Plan za jutros je otići lagano nekih pola sata - sat, i onda uraditi one vežbe zvane strides. A možda i obrnem redosled, svejedno.

Dugo očekivana i tražena trka se konačno materijalizovala i u kalendaru jer sam ugledao najavu na Fejsu. Eto čak i ti matori organizatori imaju neke koristi od toga, jer ako oni i ne naprave tzv. Event već će se neko drugi setiti da pripomogne. Dobra stvar. Oduvek sam mrzeo te neke opskurne trkice za koje zna samo 15 ljudi u državi. I onda ti kažu da je bila trka u Mrsaću (selo kod Kraljeva) a ti nisi čuo ni za Mrsać a kamoli da tamo ima išta od sportskih događaja osim seoskog derbija četvrte zonske lige u fudbalu.

Dakle pojavljuje se ozbiljna mogućnost za tempo trčanje od 7.7km u nedelju, danas je tek sreda, ili već sreda, zavisno o tome ko gleda na stvari. Idemo unazad naravno. U subotu neka ubrzanja, petak dan bez trčanja sa nešto bicikle ili pešačenja, četvrtak hmmm... A I SREDA JE TEK POČELA!

Nema komentara:

Objavi komentar