28 studenoga 2017

borba

trenutno sam negde između krajnosti. s tim da je to rastegljiv pojam. za nekog rovitog ko upravo izlazi iz povrede, dve krajnosti su 1km lagano i 4km lagano. pa biraj nešto iz široke palete od 1.5km do 3.5km. meni su bogu hvala krajnosti rastegnute od kratkih ubrzanja koliko ti ih duša želi, pa do 43km dnevno.

upravo mi se učinilo da sam na reprizi trke F1 ugledao alena prosta koji izgleda kao neki olinjali papudžijski mačor, i dok trepneš triput tako ćemo svi izgledati. živote kurvo.

obzirom da se sa današnjim osveženjem prognoze kristališe doslovno užasno vreme za vikend, sve manje postaje važno kakvo je vreme na moru, ako odavde treba u subotu poći i dovde se u ponedeljak nekako vratiti. težak put nije baš nemoguć, ali je bogme zamarajući.

da me sa one strane putovanja čeka firenca i +19° to bi bilo vredno napora. ali maraton na vetrovitih samo nekoliko stepeni iznad nule, pa još tako mali da ga 2/3 trčiš sam kao na treningu, koji je pride prošle godine bio raskopan kao njiva, ne zvuči kao neki ulog vredan truda. moglo se namestiti, i bio bih srećniji nego što je ispalo ovako, ali izgleda da se nije namestilo.

a obzirom na pomenutu fuj prognozu, i motivacija za "trkanje" mi je skroz splasnula. ako mi nadođe da mi se narednih nekoliko dana rade ubrzanja, možda u nedelju nešto i otrčim kao jači tempo. ako mi pak dune da trčim samo polu- i Dužine, nedelja će biti prilika za tempo-izlet i pokušaj nekakvog antistres tretmana za dušu. nije lako ganjati Prosek ni kad si 100/100 a kamoli 2.5 meseca nakon preloma.

nisam navikao da mi je sve ovako svejedno a odjednom se upravo tako osećam. onih 4'/km prekjuče su mi došli kao šlag na torti koju u prvim nedeljama nakon pada nisam ni očekivao u ovoj godini.

10.12. je i poslednji od 4 novosadska maratona, na kojem se u rezultate upisuje koliko si od 10 krugova (po 4.2km) istrčao. pa ako odvrtiš svih 10, još bolje.

jedne godine je bilo prolećno vreme pa smo trčali u kratkim gaćama i rukavima (nije čudo što sam pobedio) a jedne godine se pak navukla tmurna magluština (nije čudo što sam odustao negde oko 2/3). biće od ponedeljka sve jovo nanovo, prognoze, hoću-neću, nove prognoze, neću-hoću. ringišpil.

Nema komentara:

Objavi komentar