02 studenoga 2017

igra


DECOOOO, KAKO JE OVO ZABAVNOOOOO!!!! Jutros sam nakon nazovi-futinga izleteo u top 100, yeah! Naravno da je u nekoj kineskoj provinciji neki poštar koji nema Stravu prepešačio više od ovoga a možda i većom brzinom, no šta ja tu mogu. U kuglani se zabavljaju samo oni koji su platili člansku kartu i ušli u kuglanu, a deca nek igraju klikere napolju. Dok ovo kucam već sam na 103. mestu no za koji sat se spremam na još jedno trčkaranje opet stisnut popodnevnim poslom. Videću kako ću uspeti da se organizujem u subotu i nedelju, da li će mi biti lakši raspored. Možda su stoga petak i ponedeljak zgodniji za neku (makar polu-) Dužinu?

Dodatna pogodnost (?) na Stravi je što se "sve" računa u trčanje. Recimo kad odeš da trčiš dijagonale na stadionu, možeš da otpešačiš do tamo kilometar i po, da otrčiš pedesetak puta 110-115m i da hodaš 50m, i na kraju treninga opet došetaš do kuće i piše ti 10km trčanja, od čega si pretrčao samo 7km. Ili još gore, odeš sa psom na planinarenje i strčite zadnja 3km u grad. Teoretski mogu za vreme aktivnosti da to podelim u dva fajla pa prvi da nazovem "hiking" a drugi da odaberem opciju "running" jer ja ću kući svejedno u svesku upisati 3km trčanja, ali je bolje da se na Stravi popnem za svih 15+3km na lestvici "kilometara na tabanima". Video sam da svi tako rade.

U vreme najvećeg razvoja tehnologije gde bi svako varanje trebalo da bude isključeno, poštenje se naizgled uopšte ne isplati. Uopšte je ceo taj koncept "Running Challenge" malo poremećen jer su prvog dana među vodećima ravnopravno sa trkačkim megalomanima bili upravo ljudi koji su prepešačili po 40km na nekom mega izletu. No kad sagledaš stvar iz svih uglova, upravo se na trkama izdržljivosti najviše i pešači, jer je poenta da se što manje staje i odmara, i da se svaki minut i svaki metar računa. Na 3000m stipl će te pešačenje malo teže dovesti do medalje :-)

Nema komentara:

Objavi komentar