25 rujna 2020

a za Zimu nema zime

evo dragi su nam triCkeri već skockali raspored Istarske Zimske Lige, nadajmo se da će do kraja moje zime (koja je njima već uveliko početak proleća) nešto pozitivno (?) da se razvije glede ove pandemije...
od svih sedam kola ne postoji nijedno koje bih odmah precrtao kao nezanimljivo, štaviše ne znam koje bih najradije trčao pa mi rang lista izgleda kao sedam sprintera koji stoje na startu trke na 100m jedan pored drugog.

1. kolo - 8. XI. 2020. Medulin
2. kolo - 22. XI. 2020. - Sv.Petar u Šumi
3. kolo - 6. XII. 2020. - Pazin
4. kolo - 10. I.2021. - Pula
5. kolo - 24. I. 2021. - Rabac
6. kolo - 07. II. 2021. - Novigrad
7. kolo - 28. II. 2021. - Poreč

sad treba sačekati šta će riječani da smisle pošto Riječka i Istarska liga uvek idu par/nepar vikendima i ne sudaraju se, pa ako ništa ne ispadne od svega barem ću par puta po par minuta provesti maštajući o tome koja se dva vikenda mogu spojiti u jednom mini-godišnjem.

jutros brišem prašinu u sobi gde stoji oprema za trčanje i biciklizam pa mi pažnju privuče poster Mikele Fanini od kojeg me nekako uvek prođe jeza ali ne želim da ga zbog toga skinem sa zida, a posebno danas nakon što sam skontao da je nosila broj 6 pod kojim sam zaveden na spisku za polumaraton u nedelju.

naime Michela je te 1994. osvojila ženski Giro d'Italia i bila jedna od najvećih kandidata za pobedu na svetskom prvenstvu iste jeseni, ali je zbog pada u poslednjem krugu završila dosta iza vodećih i tada je u cilju snimljena ova fotografija jedne razočarane i na život ogorčene cure, a meni je nekom prilikom neko u Italiji dao desetak ovih 45x60cm postera.


to je bilo 27.08.1994. na siciliji a samo dva meseca kasnije 26.10. je svojim pežoom 205 izletela sa puta i udarila u zid. danas joj u rodnom mestu stoji predivan spomenik ali bi svako verovatno radije želeo da nikada nije ni izliven i da je živela puno više od 21 godine i sedam meseci. kad malo porazmislim u kojem periodu života mi se šta događalo, deluje mi da se do tada nisam pošteno ni rodio a kamoli da sam nešto proživeo ili postigao, za razliku od Mikele.


teče petak dan odmora, za sada uspešno, brojevi nas čekaju kod predsednika kluba a učesnici Državnog ne plaćaju startninu, još ćemo nakon ovog Čačka biti i na dobitku. 
ostaje još da na svakih 6 sati proverim prognozu koja se menja iz časa u čas pa je od naoblačenja preko razvedravanja najzad stigla do zahlađenja i mogućeg još nečeg a to ćemo tek saznati kad mu se najmanje budemo nadali.

štonobi rekli "nosi auto ne nosim ja" pa ću utrpati opreme za nekoliko mogućih scenarija, jedino pretpostavljam da bih patike trebao da uzmem ove najnovije brooks jer su se zaista pokazale kao udobne i lake. 
ne smem reći brze jer su za brze patike potrebne brze noge a i rebra u komadu, ovo moje još uvek krcka, možda danas malo manje boli a možda je i do brufena.
vidiš bolje da odmah ubacim celu tablu u torbu da ne bih u nedelju umesto zagrevanja obigravao po čačku tražeći dežurnu apoteku.

Nema komentara:

Objavi komentar