11 rujna 2020

prekojuče

juče sam pisao blog na neku drugu temu i na nekom drugom mestu pa je ovaj sportski zasluženo pauzirao, tako da u ovaj petak dugujem prvo sredu pa četvrtak.

SREDA

ništa naročito, pre podne biciklom 32km od kojih pola letenja sa vetrom u leđa a povratak kao da mi je neko zakačio otvoren padobran. no valjalo se odmoriti od one ubistvene kombinacije ujutru-trčanje-popodne-težak-bajk, tako da sam i popodne odvozao samo malo duže od toga i završio dan jednako umoran, nakon dva aktivna odmora. funny. ta druga vožnja je prošla sa minimalno (već poznatog) makadama tek koliko da opravdam zašto sam pošao najboljom biciklom.

ČETVRTAK

usput sam se opet zeznuo jer nisam sve merio pa sad moram da vidim koliko sam prešao i naknadno upišem u dnevnik iako sam obzirom da je četvrtak odlučio da ujutru odem na trčanje. naime petkom i nedeljom (eventualno utorkom) su pijačni dani kada se valja snabdeti paradajzom i malo proćakulati sa ovim fenomenalnim drugarom koji to organski uzgaja i po sajmovima ubire medalje i priznanje, pa onda uglavnom ne ostane vremena za neka velika dela pred odlazak na posao. 

trčanje je bilo onako šalabajz ovamo-onamo pa u polukrug i taman sam obišao grad kao da sam došao na letovanje u neko nepoznato mesto. na treningu sam primenio jednu taktiku A EVO I KOJU. inspirisao sam se nekim foricama koje sam provalio na garmin connect kako jedan konkurent trenira i to mi se dopalo i eto to sam i uradio. sve sam sabio u 8.3km jer sam pre par dana trčao 6.7 a ne volim da u dnevniku "kradem" pa uglavnom pokušam da zapamtim da li sam u manjku ili višku pa natrefim par skretanja u povratku da malo skratim i produžim, i poravnam zbir.

ideja da jedem neke netipične stvari pred vožnju mi se par puta olupala o glavu, pa sam umesto grickanja sira i badema seo i najeo se napolitanki i nekakvih lanenih pločica umočenih u pekmez, da bila je i jedna gibanica takođe umočena u nutelu. i energy drink, sve sama zdrava hrana, valjda da poništim unapred onaj organski paradajz planiran za sutra. da stvar umesto anegdote postane fenomen pobrinuo se moj veseli organizam jer sam krenuo u dalje istraživanje istog onog kraja koji me je fascinirao u utorak.

ovaj put sam krenuo sa malo druge strane, tu između je jedna tipa klisura i kada sam došao na vrh i naleteo na šumare, oduševljeno sam zastao verujući da će mi objasniti kuda se može proći, ako uopšte može. odgovorom nisam bio nimalo zadovoljan, jer je glasio nešto u smislu "nema dalje puta ovo završava u potoku", a nakon par rečenica "nisam doduše nikada dalje odavde išao pa ne znam". "odoh ja", rekoh, "pa ako udarim u nešto nepremostivo vratiću se, čudna mi čuda". mislim kad sam već tu, što da ne proverim, bolje da znam da puta NEMA nego da nastavi da me kopka pa da drugi put opet dođem na isto mesto.

nakon sletanja u potok nekim izlokanim zemljanim putem koji je više ličio na preoranu stazu za bob, pregazio sam potok i video kako tragovi traktora idu dalje kroz neke livade, doduše nagnute 30° pa sam naravno tu morao da uzguram bajk. no ubrzo je zaravnilo i tačno prema mojim prognozama, došao sam na jednu raskrsnicu u šumi, poznatu od prekjuče, kada sam pomislio da "to može biti to, put koji stiže da onog drugog brda/sela". zahvaljujući napolitankama ili 48h više iskustva, poslednji delić koji mi se pre dva dana učinio nemoguć sada sam izašao na bicikli i to sa čak ne ni previše napora, biće da je do napolitanki ipak. 

ukratko, odlična nedelja iako nisam odmakao više od 25km od kuće, ali obzirom da se radi o jako nepristupačnom terenu zavučenom iza brdašaca, više sam nego zadovoljan što sam uspeo da istražim i taj kraj. čisto sumnjam da je iko ikada tuda prošao bajkom ili protrčao, a tu se ukazuje i mogućnost da se to nekad jesenas otrči jer bih morao da odem biciklom samo 11-12km od grada i da napravim taj krug odnosno trougao. 

PETAK

obzirom da ovo pišem u petak prijavljujem još 23km jutarnje bicikle, takođe odmarajuće, a računam da će i vožnja popodne biti laganija tj barem ću se truditi, obzirom da za subotu planiram malo duže trčanje - još 4 dana je rok za prijave za Prvenstvo na 21km pa bih da proverim da li ja to mogu bez previše muke da otaljam.

za kraj standardno par sličica sa ovih explorerijada
eh da, juče me opet zamalo uhvatio mrak, je8o jesen!







Nema komentara:

Objavi komentar