07 rujna 2020

čekiranje

nekad smo govorili spisak, sad kažu ček lista, pa kad si nešto obavljeno štiklirao sad kažu čekirao, doduše i kada si se negde javio ili prijavio sada kažu da si se čekirao jer nekad nije bilo čekova, samo u mafijaškim filmovima kad on njoj potpiše ček i kaže upiši sama cifru a ona ga iz ponosa pocepa, e toga na primer više nema ni u stvarnosti ni na filmovima. 

i tako sam ja krenuo da čekiram sve puteljke koji izlaze iz jednog sela tu u obližnjoj klisuri i biće da će mi život za to biti nedovoljan ali nisam se predao još uvek, juče sam čekirao jedan od hajd da kažem važnijih izlazaka iz te rupčage i srećom ovaj put prođoh bez silaženja i guranja iako je na par mesta bilo povuci-potegni, iskobeljah se nekako.


negde na pola tog izlaska po makadamu sam proverio da li sam na prâvom putu i gle čuda, nisam bio. po jakom suncu nisam baš provalio koje su mi sve varijante mapsi ponudili pa sam mislio znate ono u gugl mapsima kad je prvoodabrana varijanta plava a ostale sive, gle čuda ja sam na sivom putu koji ide paralelno sa onom Prvom Opcijom u plavoj boji. nema veze ta dva puta su se na kraju i spojila u jedan ali je ispalo da sam čekirao puteljke 1, 1.5 nisam još, 2 nisam ove godine, 3 čekirano pre mesec dana, 4 znam napamet, 5 nisam ove godine ali je kratak i poznajem ga, čak sam i trčao, e pre nekoliko dana sam čekirao 6-icu koja takođe ima varijantu 6.5 pa se sastave na vrhu, a sada sam čekirao 7.5 misleći da čekiram 7-icu.

kontam da mi je 8-ica prva sledeća na redu jer ona pak izlazi na skroz drugi lokalni asfaltić sa južne strane te ogromne 8x12km ovalne đuvečare. jednom kad budem bio više raspoložen od uobičajenog, mogu se sa gornje obilaznice (rub đuvečare) i spustiti nekim nečekiranim putem pa tako čekirati 3 ili 4 puteljka odjednom. pred kraj vožnje sam imao jednu anegdoticu ali to neka ostane za sutra.

Nema komentara:

Objavi komentar