02 rujna 2020

u sridu (pišem)

 ubo sam u sridu ko prstom u prkno kad promašiš tehniku pa papir popusti jer pametniji popušta a ti ubadaj u šta oćeš. pričam za juče, na bicikli. jesam nedavno prošao ONUDA i to je nekako bilo ODMAH TU NEGDE a ja sam ODAVDE nekim novim asvaltićom izašao na neko brdašce i mogao sam da se zakunem (samo ne u biciklu, ostalo može) da NEMA ŠANSE da nema puteljka koji povezuje ta dva puta i na kraju sam zatvorio krug i vratio se na početnu tačku a da nisam skontao da li je i kuda trebalo da se natrefi. sad gledam na karti i fakat NEMA PUTA tamo kuda sam pre par nedelja prošao, dakle nema mi druge nego da odvezem opet tuda završetak treninga (poslednjih 15-ak km) i da na kompu pogledam kuda to prolazi put koji se ne vidi na karti. ili sam eventualno sve to sanjao, obzirom da mi se katkad događa da jako slikovito sanjam pa se posle ne javim na ulici nekome ko me je smrtno uvredio (mislim u snu ali u realnom snu), nešto kao što bi Biljani priličilo, na primer.


ne bi me čudilo i ovo da je ona iskopala jer kad padnem i slomim vrat ona bi mogla da iskoči iz žbunja i svašta da mi radi, pa zar nije tako?

i tako sam napravio krug kroz Donje Nigde i nisam uspeo da prođem kroz Gornje Negde a od imena meseci jedino nisam našao za ovaj tekući neko pristojno ime jer je sav šizofreničan, nit je još leto nit je prošlo, nit ti neko garantuje sunce a opet ga ima relativno dovoljno, evo sad najavili par jutara po 11 stepeni to def nije leto i od svih tih žensko muških imena (jer što bi morali da budu svi meseci muškarci?) sam došao do sledećeg spiska, čekajte deset sekundi da odem do manjeg mobitela jer to mi je u Samsung Notes jelte. 

elem, 
1 Belka je zbog snega
2 Željka je jer nam je pun kufer zime i samo priželjkujemo sunce
3 Blatko ono što mu samo ime kaže
4 Vlatko je zamena za travanj kad se konačno sve zazeleni
5 Živča je onaj kad su svako popodne pljuskovi sa grmljavinom
6 Slobodanka je onaj mesec kada napokon bezbrižno vijoriš na sve strane sveta
7 Sredoje je onaj kad počne druga polovina godine
8 Žarko je onaj što ga pominješ sunce mu žarko i familiji 
9 Nikolija neka bude radno ime za mesec koji nema čime da zasluži pristojno ime i što niko ne zna gde pripada
10 Rumenko kada je sve u onim bojama pa ljudi šeruju Majakovskog 
11 Sivka je zna se šta dosadila i bogu i narodu ali kad pomisliš da nema goreg meseca dolazi
12 Smogoje što je mnogo mnogo je ako će neki da nas ubije ovaj ima najjasnije namere

znači znam da ova što je naručila ovaj kurs jezika radi prvu smenu video sam je u ponedeljak, znači sutra dolazim da je preslišavam bolje neka utvrdi gradivo, poneću štopericu i merimo brzinu da nabroji svih dvanes... I UNATRAG! 8-)

i nakon tog zalutavanja u misterije selendre od cirka tri kilometra prečnika, bermudska selendra očigledno, jutros sam otrčao jedan krug tu opet po brdašcima i još ga skratio sa 22 na 21 pa na kraju na 19km da bih stigao da nešto napišem pre posla i nisam stigao i eto. obično mi se na trčanju dogodi da naiđem na kuče ili mače BEZ KUĆE, a sada mi se dogodilo da sam naišao na KUĆU ali nigde stanovnika, pa ću morati opet naići ovuda da vidim kome je ovo ovako profesionalno napravljena polukabriolet vikendica.


čak sam tek oko podne saznao da je juče Trka kroz Srbiju došla u Mionicu i da danas u 12 kreće sledeća etapa pa mi je ladno promakla prilika da vidim silne drugove i kuma, brate mogao je neko i da me obavesti, ne razumem koji im je razlog da prođu kroz moj kraj pre nego što mi se najave, svašta. doduše i prošle godine se dogodilo isto, bio sam na trčanju, biciklu ostavio negde 10km od grada, vidim policiju, pitam šta se događa, kažu biciklistička trka, i ja ostanem da sedim u ladovini i da čekam, a sutradan smo išli da zajedno sa Ivanom gledamo etapu, ona je pratila neku ekipu naime pa im u svakom krugu dodavala vodu.

nadam se da danas neću nigde zalutati, živi bili pa videli, mada me je baš poteralo, prvo udarih u one hridine na Kolubari a zatim upadoh u centrifugu koja me izbacila nazad na šabački put, sledeće zalutavanje će da bude na jupiter ili eventualno u kazahstan.

Nema komentara:

Objavi komentar